avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Șofer tir
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Șofer tir

Buna ziua, problema sta felul următor: in urma cu 3 zile am făcut un contract de munca unui șofer de tir. Trebuia sa onoreze o comanda din Ungaria spre Germania , plecarea a fost din România. Am fost la benzinărie am alimentat , la jumătatea drumului ma sunat sa imi spună ca imi lasă tirul acolo in drum pe motiv ca nu se simte pregătit pt a ieși din tara deoarece este începător. Din cauza lui am pierdut motorina consumată cat a apucat sa mearga plus ca am pierdut contractul cu firma colaboratoare pt care trebuia sa car marfa. Cum pot acționa? Ce ii pot face ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:05, 24 Ianuarie 2020
1. Salariatii raspund patrimonial, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina si in legatura cu munca lor.

In situatia in care angajatorul constata ca salariatul sau a provocat o paguba din vina si in legatura cu munca sa, va putea solicita salariatului, printr-o nota de constatare si evaluare a pagubei, recuperarea contravalorii acesteia, prin acordul partilor, intr-un termen care nu va putea fi mai mic de 30 de zile de la data comunicarii.

2. Prejudiciul produs de salariaţi poate fi recuperat pe cale amiabilă şi prin acţionarea în instanţă

www.avocatnet.ro/articol_373...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident Szilard96 Szilard96 Buna Ziua. Am avut un accident cu autocamionul, circulam pe un drum acoperit cu zăpadă, și am derapat, am ieșit în afara carosabilului, și am avut numai ... (vezi toată discuția)
Problema morosanucristian morosanucristian lucrez la o firma de curierat si acum cateva zile am pierdut o suma de bani din incasarile facute pe teren...seful de la firma unde prestez eu servicii mia zis ... (vezi toată discuția)
Penalizare financiara loc de munca SimonaFlr SimonaFlr Am o intrebare : daca este justificata o penalizare financiara in cazul cand ceea ce a fost gresit in viziunea directorului nu contravine fisei de post. Plus ... (vezi toată discuția)