avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Activitate A R L alex

Activitate A R L alex

Buna ziua...ma numesc Alexandra am 22 de ani si am doi copii..O fetita de 5 ani si un baietel de 1 an si 9 luni...de 5 luni locuiesc doar eu si cu cei mici in casa parintilor mei...
Tatăl copiilor e plecat in străinătate(Italia) la mama lui..
Ne am despărțit de comun acord(nu am fost căsătoriți) si imi promisese ca mă va ajuta cu cei mici, dar nimic..Nici macar bani de un pachet de biscuiti..
In plus imi spune ca el cand va venii in tara imi va lua copii...
Eu am plecat de la el pentru ca consuma alcool si nu ne mai intelegeam iar certurile erau la ordinea zilei...
Intrebarea me este:
Ce pot face ca sa nu mi ia copii?
Ce acte mi ar trebuii sau cum ar trebuii procedat ca sa merg in instanță?
Nu imi permit sa platesc un avocat..ma pot reprezenta singura?
Mulțumesc!
Răspuns la discuția Am nevoie de răspunsuri
Multumesc frumos pentru raspuns...Da am câteva inregistrari plus ca in decurs de 5 luni a avut suspendat permisul de 2 ori ..acum il are suspendat de tot.

Martonze a scris:

1.Vedeţi cu ce puteţi dovedi consumul de alcool al soţului (internări la spitsl pentru dezalcoolizare, martori, suspendat permis conducere auto din cauza alcoolului)
2.Introduceţi acţiune la Judecătorie pentru stabilirea domiciliului copiilor la dvs.(se va face anchetă psihosocială) şi cereţi autoritate părintească unică pe motivul de alcoolism, violenţă domestică, ameninţări.Pentru violenţă şi ameninţări trebuie să aveţi martori şi/sau înregistrări audio-video.
3.Cereţi pein Ordonanţă preşedinţială , tot la Judecătorie, domiciliul copiilor la dvs., se judecă rapid.Cu sentinţa de la Judecătorie (de la Ordonanţă) mergeţi la AJPIS din localitatea dvs. şi cereţi transferarea alocaţiei opiilor de la tată la dvs.

Buna ..numele meu e alexandra am 22 de ani si am 2 copii.am locuit împreună cu concubinul 6 ani .Și acum am decis să pun capăt relației.. motive ar fi destule...consum de alcool .amenințări.. violență.si am luat copii cu mine si m.am mutat în casa părinților mei..el sta la părinți lui.acolo am locuit si eu cu cei doi copii.acum as dori sa stiu unde m.as putea adresa sa fac toate demersurile pentru a încasa eu alocația de stat a minorilor.deoarece el ia alocațiile pentru a si achiziționa alcool si ce mai are el nevoie..unde ar trebui sa merg si pentru a cere sa mi se acorde mie tutela copiilor..Sa nu fiu nevoită in caz ca plec din tara sa cer acordul lui