avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Activitate lazar.silvia

Activitate lazar.silvia

Conform art. 16 alin. 1 din Legea cadru nr. 153/2017 – Salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare, personalul nominalizat (funcţionari publici) în echipele de proiecte finanţate din fonduri europene nerambursabile poate beneficia de majorarea salariului de bază cu până la 50%, majorare ce se aplică proporţional cu timpul efectiv alocat activităţilor pentru fiecare proiect.
1. Vă adresăm rugămintea de a ne comunica dacă, timpul alocat activităţilor proiectului se desfăşoară în timpul programului normal de lucru, pentru care persoana este pontată corespunzător şi îndeplineşte atribuţiile din fişa postului sau aceştia vor executa aceste activităţi în afara orelor de muncă, cu respectarea prevederilor Codului Muncii?
2. In cazul în care activităţile se desfăşoară în timpul programului de lucru, cum îndeplinesc salariaţii atribuţiile din fişa postului, sau aceasta se reface în mod corespunzător, cu diminuarea atribuţiilor?
3. Cum determinăm timpul alocat în proiecte şi timpul alocat programului normal de lucru?
4. În cazul în care viceprimarul primeşte majorarea de 25% a indeminzaţiei lunare, conform art. 16 alin. 2 din Legea cadru nr. 153/2017, nivelul veniturilor salariale ale personalului din instituţie trebuie să respecte acest nivel sau raportările se fac la nivelul salariului de bază al viceprimarului stabilit prin HCL?