avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Activitate inea

Activitate inea

of, tot la tribunal, multumesc.
Buna ziua va rog sa imi spuneti si mie ce pot sa fac ca sa imi primesc banii pe preaviz. Am fost concediati cam toti salariatii, au mai ramas cativa in fabrica, putini. Fabrica este insolventa de mai multi ani si de aceea au facut concedieri. Acum o luna toti salariatii concediati am primit 10 la suta din cat avem de luat pe preaviz , iar cei ramasi in fabrica au primit tot salariul. Am tot intrebat cand primim restul de bani si nimeni nu ne zice nimic. Ce pot sa fac ca sa primesc banii?
BUNA ZIUA, AS DORI SA STIU CARE ANUME SUNT ACTIVITATILE CARE PRIVESC APARAREA TARII SAU SIGURANTA NATIONALA. CATEVA EXEMPLE VA ROG
Buna ziua, am si eu o nelamurire. Acum cateva luni firma noastra a deschis 2 puncte de lucru in alte 2 judete din tara. Si acolo fiecare punct si-a facut sindicat. In curand ne expira contractul colectiv de munca la noi cei care am fost primii si normal ca trebuie facute negocieri. Exista mari discutii legate de reprezentativitatea sindicatului, ea se ia de fiecare sindicat in parte pe fiecare punct de lucru sau cum se face?
Răspuns la discuția referitor credit
multumesc! o sa incerc, dar de la salarii mi -a spus dna ca a trecut termenul de contestatie ca si la ea a ajuns tarziu hartia si ca pana una alta trebuie sa platesc , ea spune ca trebuie sa fie o eroare undeva.
Am girat in 2008 o persoana care a luat un imprumut la BANKPOST. Persoana nu a platit creditul si in anul 2013 m-a dat in judecata banca si am fost executat silit in urma unei sentinte de la judecatorie . Am terminat de platit creditul prin oprire pe stat. Acum, in luna octombrie 2018 ma suna de la salarii ca a venit din nou o executare silita , de la o firma de recuperare. Am citit hartia in care scrie cum ca am girat aceeasi persoana , tot la BANKPOST, in aceeasi zi, 11.08.2008, numai ca contractul de credit are cu totul alt numar. De la salarii mi s-a spus ca ar fi trebuit sa fiu citat de firma de recuperare dar cum eu nu mai locuiesc la adresa din buletin i-am spus ca nu stiu nimic. Intrebarea mea este cum sa dau de urma acestui contract de credit de care nu stiu nimic, de unde anume sa incep sa caut pentru ca eu am semnat un singur contract ? Nu stiu nimic de cel despre care vorbeste firma de recuperare
Răspuns la discuția drepturi in greva
multumesc ! angajatorul spune ca a acordat prima salariatilor prezenti la munca si grevistilor nu ca nu sunt la munca.
am o nelamurire si va rog sa ma ajutati. cei care nu sunt in greva au primit o prema de paste iar grevistii nu.
sindicatul zice ca e discriminare:
" Și când ești în concediu de boala ai contractul suspendat o prima se acorda în baza CIM sau CCM, iar dacă este socială trebuie acordată nediscriminatoriu.
În concluzie, dacă o prima socială o acorzi doar celor care lucrează și nu o acorzi și celor din concediu medical sau aflați în grevă, faci o discriminare care se sancționează conform legii, de către CNCD.
Dacă nu o acorzi, pe motiv că nu ai contract colectiv, NU O ACORZI NIMĂNUI. "
E legal ca cei care nu sunt in greva sa primeasca prema si grevistii nu ?