avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Activitate mac6

Activitate mac6

Se poate arhiva un dosar de judecata atata timp cat recurentul a facut recurs in termen legal, in lipsa comunicarii sentintei instantei de Contencios Administrativ.
Răspuns la discuția partaj si iesirea din indiviziune
Multumesc pentru raspuns.

Totusi, cu toate ca instanta a primit in sedinta publica,la termenul de judecata respectiva tranzactie nu a incheiat hotarare de expedient .Exista o procura speciala in care se specifica faptul ca mandatarul poate incheia orice tranzactie in numele mandantului.
Rog a mi se comunica actul legal care prevede faptul ca judecatorul poate sa nu acorde tranzactiei vechi valoare juridica si sa solicite una noua, centralizatoare cu toate partile.
Răspuns la discuția partaj si iesirea din indiviziune
Multumesc pentru raspuns.
am doua neclaritati:
1.in situatia in care se va face o noua tranzactie cu toate partile , tranzactia veche se va anula?
2.ce se va intampla cu sumele de bani care au fost platite respectiv incasate , Se vor restitui, urmand a se face alte plati conform noii tranzactii (nu se modifica nici continutul tranzactiei si nici suma ci se face o singura tranzactie cu toate partile)?
3.care este cadrul legal al solicitarii instantei de a centraliza toate tranzactiile intr-una.
1.Poti fi obligat de instanta sa participi la judecata daca esti chemat ca parat ,in situatia in care ai trimis solicitare sa se faca judecata in lipsa?
2.Poate instanta sa nu ia in considerare tranzactiile separate incheiate de fiecare parat cu reclamantul si sa solicite o singura tranzactie?
Răspuns la discuția mostenire
Pe mine ma intereseaza daca paratul care pierde procesul va plati toate cheltuielile de judecata si taxa de timbru(in cazul meu copii vor pierde procesul in mod categoric).
Răspuns la discuția mostenire
Doresc un raspuns concis:
se platesc cheltuieli de judecata si cheltuieli de timbru in situatia in care in intampinare soliciti instantei in mod expres renuntarea la mostenire (deoarece nu ai fost anuntat de nimeni pentru a accepta mostenirea in termen de un an).
Răspuns la discuția mostenire
Am analizat situatia si jurisprudenta si nu pot intra in interiorul termenului de acceptare a mostenirii nefiind anuntat de moartea persoanei decat dupa 7 ani , deci nu am putut sa savarsesc nicium act de acceptare tacita.
Am renuntat la mostenire in fata notarului dupa 7 ani , dar copii mei sunt chemati in judecata.Instantele considera ca daca nu ai avut relatii cu parintele atatia ani nu iti va da castig in cauza.
Copii mei nu au stiut de moartea bunicului lor care a avut alta familie care nu dorea sa fie deranjata.

Inteleg ca, daca copii mei renunta la mostenire neacceptand-o doarece nu a acceptat-o in termen legal , in instanta va pierde procesul si va mai plati cheltuielile de timbru si cheltuielile de judecata?
Răspuns la discuția mostenire
Eu vreau sa renunt la mostenire, deci nu voi particip la proces deoarece nu am fost anuntat in termen de un an pentru a deschide mostenirea.
Daca nu particip la proces ca parat nu am cum sa platesc cheltuieli de judecata.
Doresc sa justificati in baza carui dispozitii legale trebuie sa fiu pus sa platesc cheltuieli de judecata.
Discuție mostenire
In situatia in care un mostenitor deschide actiune in instanta pentru a iesi din diviziune , iar ceilalti mostenitori nu doresc sa participe la judecata este obligatoriu sa raspunda prin intampinare?
Daca nu o face in termen de 25 de zile de la citatie plateste cheltuieli de judecata?
Discuție cedo
Care este procedura urmatoare in situatia in care Cererea trimisa la CEDO a primit numar fiind cauza XY c. România (data introductiva: 21/06/2019), fiind o instiintare prin email.
Nu trebuie trimis prin posta instiintarea?