avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Activitate Madalin E

Activitate Madalin E

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
gi-jane2 a scris:

Solicitati sprijin la dgaspc.

Am solicitat. M-au trimis la asistenta sociala de pe raza localitatii unde am domiciliul. Nici unii nici altii nu par sa stie concret sa stie ce e de facut. Ambele entitati m-au sfatuit verbal sa pastrez copilul si sa initiez proces pt schimbarea domiciliului copilului.
Buna ziua. Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez in situatia in care copilul minor (8 ani) nu doreste sa se intoarca la mama la finalul programului stabilt in instanta. Mentionez ca avem custodie comuna cu domciliul copilului la mama.

Motivul pentru care nu vrea sa se intoarca la domiciliul mamei este pentru ca ii teama pentru siguranta lui, asistand in urma cu 2 zile la o scena, in prezenta politie, in care fostul socru (tatal mamei lui) a incercat sa ma omoare cu toporul. In urma incidentului s-a deschis dosar penal catre fostul socru si s-a emis ordin de protectie provizoriu. Deasemenea copilul traieste la locuinta mamei cu cei 2 fosti socrii si mama lui sub presiuni psihice si emotionale constante. Maine (duminica) copilul ar trebui returnat mamei lui conform programului stabilit in sentinta judecatoreasca dar acesta este inspaimantat de idee. As dori sa stiu ce "parghii" am in aceasta situatie.
Voi initia si proces in instanta pentru stabilirea domiciliul copilului la tata in viitor dar as dori sa stiu ce solutie am pentru situatia de acum.

Va multumesc anticipat pt raspuns
Buna ziua. As dori sa stiu care sunt pasii de urmat in cazul incare doresc schimbarea programului de vizita al minorului?

Pe scurt, in urma cu cativa ani a fost stabilit , la divort, un program de vizita al minorului care acum, cand copilul este mai mare, nu se mai potriveste. Multumesc
Buna ziua.
Am o nelamurire cu privire la urmatorul pas in procesul meu.

Pe scurt, am contestat suspendarea permisului de catre IPJ Vrancea pt neacordare prioritate pieton.
Sanctiunea a fost abuziva pt ca politistul a notat in PV ca nu am acordat prioritate pietonului aflat pe sensul meu de mers cand, de fapt, pe sensul meu de mers nu era nici un pieton. Era un singur pieton pe partea opusa (2 benzi pe sensul de mers), care nu era angajat in traversare.
IPJ Vrancea mi-a facut intampinare la contestatie in care mentionau ca nu au nici inregistrare video nici martor.
Eu am invocat citarea ca martor a sotiei mele care era in masina.
Am cerut judecarea in lipsa pt ca judecatoria e la 600 km aprox de locul unde am domiciliul.

La ultima infatisare , decizia pe scurt a fost "Termen acordat pentru audierea martorei prin intermediul unei comisii rogatorii"

Am primit citatie acasa doar pt prezentarea la urmatorul termen, in 08.05.2018. Nici o referinta legata de ce presupune citarea martorei de catre o comisie rogatorie.

Intrebarea mea este: Ce presupune citarea martorei de catre o comisie rogatorie?Trebuie sa ma prezint eu pe raza judecatoriei de care apartin?ma citeaza ei? Momentan sunt in incurcatura pt ca mai e mai putin de o luna pana la urmatorul termen si nu stiu unde sunt acum.

Pana acum m-am reprezentat singur, fara avocat. La intampinarea IPJ Vrancea am raspuns tot eu dupa ce m-am documentat pe innternet si am invocat inclusiv prezumptia de nevinovatie.
Audierea martorei o consider in favoarea mea pt ca e practic singurul martor existent in acest dosar.

PS: Am facut si cerere pt accesul la dosarul electronic dar in format electronic nu am gasit nici minuta ultimei sedinte nici alte detalii referitoare la citarea martorei de catre o comisie rogatorie.