avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Activitate Flavian Mitrac

Activitate Flavian Mitrac

Răspuns la discuția Intampinare
In cazul acestui ajutor public judiciar acordat reclamantului prin esalonarea platii taxei judiciare de timbru, in intampinare mai pot specifica faptul ca sunt de acord cu pretentia dedusa judecatii, dar ca solicit obligarea reclamantului la cheltuielile de judecata?
Răspuns la discuția Intampinare
Am primit odata cu cererea de chemare in judecata si o adresa de la instanta prin care ma instiinteaza faptul ca potrivit art 44 din OUG nr. 80/2013 privind taxele judiciare de timbru coroborat cu art. 18 din OUG nr. 50/2008 privind ajutorul public judiciar potrivit caruia "Cheltuielile pentru care partea a beneficiat de scutiri sau reduceri prin incuviintarea ajutorului public judiciar vor fi puse in sarcina celeilale parti, daca aceasta a cazut in pretentiile sale. Partea cazuta in pretentii va fi obligata la plata catre stat a acestor sume". Am primit extras din dispozitivul incheierii finale de dezinvestire pronuntata in dosar. In acest extras din titlu executoriu se specifica faptul ca reclamantul a facut cerere de ajutor public judiciar, iar instanta a admis in parte aceasta cerere dispunand esalonarea taxei judiciare de timbru in cateva transe lunare. Intrebarea mea este: daca eu sunt de acord cu ceea ce se solicita prin cererea de chemare in judecata, va trebui sa suport eu aceste cheltuielile de pe taxa judiciara de timbru sau alte cheltuieli? Nu imi este clar acest aspect.
Discuție Intampinare
Buna ziua! In cazul in care sunt de acord cu pretentia dedusa judecatii formulez intampinare prin care specific faptul ca sunt de acord si ca nu am nicio obiectiune fata de ceea ce mi se cere?
Va multumesc frumos pentru informatii!
Chiar daca intre timp se depaseste termenul de 3 luni stabilit in ordonanta de renuntare la urmarire penala pentru indeplinirea obligatiei de prestare a muncii neremunerate in folosul comunitatii?
Va multumesc frumos! Trebuie intai ca instanta sa comunice hotararea prin care a confirmat ordonanta si abia pe urma sa se inceapa prestarea muncii neremunerate in folosul comunitatii, nu?
Buna ziua! S-a dispus renuntarea la urmarirea penala si prestarea unei munci neremunerate in folosul comunitatii pentru o durata de 30 zile (o zi de munca neremunerata in folosul comunitatii inseamna 2 ore de acitvitate prestata efectiv). "Se stabileste ca obligatia de prestare a muncii in folosul comunitatii sa fie indeplinita de catre suspent in termen de 3 luni de la comunicarea prezentei ordonante". Ordonana a fost comunica pe data de 25 februarie. Prin urmare, obligatia de prestare a muncii in folosul comunitatii trebuia deja executata toata sau doar inceputa in acest termen de 3 luni de la comunicare? Avand in vedere ca o zi neremunerata in folosul comunitatii inseamna 2 ore lucrate efectiv, se pot presta de exemplu, 6 ore pe zi de munca in folosul comunitatii si sa se considere astfel echivalentul a 3 zile de munca ca sa indeplineasca mai repede obligatia de prestare a muncii in folosul comunitatii ? Va multumesc anticipat!