avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate cosmin910

Activitate cosmin910

Multumesc pt raspunsuri.
Am sa vb cu vecina sa inteleg ce fel de contract are la baza.
Dar mai mult ca sigur ca nu sunt scrise indatoririle, ci sunt sau au fost doar verbale.
Multumesc si am sa revin cand vb cu dumneaei!
Buna ziua,
Am o vecina singura actualmente si pensionara care avea un apartamet ce l-a donat cred unei alte vecine de la un bloc de langa al ei.
Intelegerea a fost ca ea are grija apoi de pensionara (vecina mea) si cum este singura fara caldura in casa ne avand nici gaze, ii va pune centrala, o va ajuta cu intretinerea si ce o mai fi mintit ea atunci.
Vecina mi-a spus ca nimic din toate acestea nu se intampla.
Probabil pe actul de donatie nu sunt inscrise aceste "promisiuni".
Ce poate face ori pt asi recapata aparamentul ori pt a obliga sa isi tina promisiunile?
Multumesc!
Multumesc pt raspunsuri.
Am stat de vb si nici nu au vrut sa auda.
Un aparatamet din cele 3 de la etaj are un singur balcon, iar celelalte cate doua balcoane. La parter si noi avem cate 2 balcoane. Dar pe cel comun il foloseste cine vrea din vechii proprietari eu find nou venit , cu gura mare cica.
Am cerut o cheie pt a inchide balconul si nimic.
Am fost chiar amenintat ca voi vedea ce se intampla daca voi pune ceva acolo.
Intre timp am si renovat balcoanele si am platit pt termopane si zugraveala.
Cum sa procedez sa il pot folosi pt 2 biciclete ale copiilor?
Sau ma gandesc sa cer cota parte de renovare si cota parte din impozitul anual?
Sau cum zicea cineva, daca vor sa il foloseasca exclusiv sa se faca pe baza de inchiriere/

Multumesc!
Buna ziua,
Locuiesc la bloc si pe scara blocului, la fiecare etaj, exista cate un balcon. Eu stau la parter unde nu exista balcon, ci doar de la et 1 pana la 3. Suntem cate 3 ap/etaj si 2 la parter.
As dori sa stiu cine are dreptul de a folosi balcoanele? Cum se imparte de ex pt cei de la partre sau cum se imparte pt partre si etajul 1?
Multumesc!
Buna ziua,
Am o locuinta pe care o inchiriez la o firma. Ca sa imi recuperez banii pe utilitati trebuie sa emit chitanta fiscala, ca si ei sa se poata descarca.
De ex apa rece pe care o folosesc. Avem contuar pe casa, casa fiind cu mai multi proprietari dar fara asociatie de locatari, si unul afara. Intre noi ne impartim functie de contuar cat consumam. Eu pot recupara banii pe apa rece doar daca emit chitanta fiscala legal. Eu platesc la stat toate darile din impozit pe persoana fizica.
Deci:
Eu pot emite chitanta fiscala?
Daca da, in ce conditii?
Multumesc!
Răspuns la discuția management defectuos firma
Buna seara!
Sa inteleg ca nu exista rezolvare/ameliorare la nicio problema.
Multumesc!
Buna ziua,
Lucrez la o firma privata de proiectare, care prin specificul ei are in mare parte are contracte cu statul prin institutiile lor sau autoritati locale in urma castigarii la licitatie.
Datorita managementului defectuos de ani de zile si poate a splarii de bani in alte conturi ale conducerii in perioada buna, am ajuns sa avem inatarzieri la plata din cauza contractelor putine si a platilor greoaie ale beneficiarilor.
De cateva luni nu ne-am mai luat salariul si ajungem in situatia de anu mai putea veni la munca pt ca nu avem bani de abonamente, care nu se deconteaza.
Intrebari:
- in situatia noastra cu datorii la stat si cu conturi blocate de unii si altii, firma poate platii/deconta, conform legii, abonamentele salariatilor sau a celor cu salarii mici?;
- daca nu mai putem veni la servici din lipsa de bani, esti obligat sa stai acasa in Concediu de odihna sau Concediu fara salariu, chiar daca este vina conducerii, sa zicem, ca nu ti-a data salariul? sau se poate face vreo cerere in care sa ii anunti si sa iti rezolve cazul sau sa te ponteze stand acasa pt ca nu este vina ta?.

Avand in veder ca situatia este cum este la firma noi am plecat si plecam in delegatii fara diurna si nu am primit prima de vacanta din 2014. Am inteles ca toate datoriile lor catre noi se prescriu dupa 3 ani, conform legii. Este adevarat?
Conducerea la o interpelare printr-un fel de razvratire ne-a "asigurat" ca se va face asa ceva pt ca ele sunt inscrise in actele contabile ale firmei si "sunt obligati sa ne plateasca"? Care este adevarul?
Ce putem face, daca se prescriu, pt ca avem mai mult de trei ani decand nu am mai primit diurna, cei care merg in delegatii?

In situatia noastra, prima de vacanta nu am primit-o pt ca cica nu ne lasa Ministerul de finate ca nu este/nu face parte din salariu si ei au voi decat salarii sa plateasca. Este adevarat?

Ce alte castiguri salariale poate da firma in conditiile noastre cu datorii la stat, legal? sau ce decontari ne pot face pt a mai putea primi un fel de marire de salariu, care nu s-a mai facut de vreo 5-6 ani?

Ei au salariul in functie de salariul mediu pe institut, care a crescu prin plecare celor cu salarii mici si poate prin cresteri la unii cum se aude. deci la ei creste mereu cu cat ramane mai putini. Noi ce putem face?

Putem sa ii dam in judecata pt a nu pierde dreturile pe care nu le-au platit, mai ales cele care au depasit trei ani?

Multumesc!Buna ziua,
Lucrez la o firma privata si de curand colegi de ai mei au vrut sa participe la un concurs pt ocuparea unor posturi scoase la etitati de stat in domeniul firmei (proiectare).
Coonducerea a refuzat emiterea unei recomandari, cu toate ca acesta este plina de datorii si leafa se da odata la x luni minim 3, cu reprize de firfirei.
Deci, omul cauta ceva stabil, pe cat posibil, nu neaparat remunerat mai bine ci platit la timp ca sa poata sa se intretina.
Atunci conducerea firmei a zis ca daca isi da demisia at primesc recomandarea.
Intrebare:
Este legal ce fac, atat timp cat ei nu reusesc sa fac animic cu firma suprapus cu piata care nu functioneaza in proiectare? Marea majoritate a celor care au ramas sunt tineri buni si care acesta este primul lor de munca, deci nu pot apela la alte firme.
Este normal sa iti fie refuzat dosarul daca nu ai acesta recomandare si sa nu poti participa la concurs pt post chiar daca in CV ai destule lucrari (ex meu: primul loc de munca, 16 ani si multe lucrari/sef de colectiv o perioada, dar nu sunt inca eu in cauza)?
Multumesc!
Buna ziua,
Lucrez la o firma la care actionarii sunt lucratorii si este de tip inchis. Firma are si un pui, la care este actionar cu aproximativ 51% si restul sunt actionari cu cate o actiune cei care au dorit sa cumpere din firma mama, sa zic asa.
Acum la adera de seama anuala s-a cerut, pt a vedea cum sunt cheltuiti banii firmei mici, avande in vedere ca directorii de la firma mama sunt cam toti pe acolo si cu juridicul, numarul de salariati si salariul mediu la pui.
Din capul locului ni s-a spus ca nu se poate calcula salariul mediu pe firma pt ca unii sunt cu cate 2 ore sau mai mul si altii cu 100%. Si deci nu am primit acest raspuns, avand in vedere ca se pare ca sunt niste scurgeri de bani.
Intrebare:
Actionarii minoritari au dreptul sa ceara salariul minim?
Cum se poate calcula acesta?
Multumesc, nu vazusem!