Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Este adevarat. In SUA oricine poate deveni notar. Foarte multe procuri incheiate de notari americani sunt respinse in Romania, desi au apostila aplicata de catre Secretarul de Stat.
In urma unui dialog cu autoritatile, am fost indrumata catre Sectia Consulara din cadrul Ambasadei Romaniei la Washington. Acest lucru inseamna parcurgerea unei distante de 1500 km si cheltuieli de peste 500 USD. Fiindca autoritatile si institutiile din Romania refuza sa recunoasca un act oficial, incheiat in mod legal si apostilat de catre o autoritate competenta superioara din SUA. E vorba totusi de o apostila aplicata de catre un Secretar de Stat american.
Nu faceti confuzie intre drept și comoditate. Nu faceti confuzie intre "abuz" și respectarea legii. Cred ca v-am prezentat suficiente argumente pentru care se procedează asa.
Fiecare cetățean cand are de rezolvat o problema si este suficient de determinat, o rezolva.
2015; ideea este ca nu exista nici o dispozitie legala care sa stipuleze obligativitatea incheierii procurii la consulat/ambasada; este un mic abuz al notarilor datorat faptului ca in SUA notarii nu au acelasi statut cu cei din Romania, Italia, Franta, etc. In SUA notar poate fi oricine, indiferent de studii, pregatire, calificare. Insa cata vreme procura este apostilata, acest lucru este irelevant, in opinia mea, dovada stand faptul ca in anii trecuti, desi situatia era aceeasi, acte se incheiau bine merci, fara probleme. Cel mai probabil consulatele de prin SUA sufera de foame si s-au gandit, impreuna cu notarii, sa ii chinuie un pic pe oameni
global_bystander a scris:
raluk0207 a scris:
Nu e gratis.
Ce ati citit se aplica doar pentru imobilele care au făcut obiectul lucrarilor de cadastru sistematic, efectuate de Primărie. Mai pe românește, doar daca au venit de la Primărie să facă măsurători.
Si nu e gratis, căci birourile notariale sunt decontate ulterior de Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară.
Realizați totusi, ca daca vin 10 mosteniri, angajații trebuie platiti, curentul elecric, aparatura, hârtia, tonerul costa. Plus munca notarului. Nu trebuie să vă gândiți mult ca să vă dați seama că nu poate fi gratis (altfel, nu ar fi notariat, ci voluntariat) toate informatiile care circula sunt la nivel de legende urbane.
Corect.
In momentul de fata am primit toate lamuririle necesare. Spre surprinderea intregii familii, am primit intr-un timp record o serie intreaga de raspunsuri la intrebari care ne framantau de foarte multa vreme.
Cu siguranta vom apela din nou la suportul dumneavoastra de indata ce procedurile succesorale vor fi initiate. Sau chiar si mai devreme.
Va multumim din suflet.
Fara intentia de a aparea ca fiind o persoana indiscreta, pot sa intreb daca dumneavoastra va desfasurati activitatea la vreun birou notarial? Va rog sa nu o luati ca pe o ingerinta sau imixtiune. Multe persoane care cauta ajutor aici s-ar putea prezenta la dumneavoastra pentru consultatii.
21. Certificatul de mostenitor este documentul care atesta finalizarea procedurii succesorale. Se eliberează fie in aceeasi și fie peste câteva zile, depinde de notar. Certificatul de moștenitor este act de proprietate. Atestă transmiterea proprietății prin succesiune. Cuprinde datele defunctului, descrierea bunurilor din masa succesorala, numărul, calitatea moștenitorilor și cota ce revine fiecăruia. Nu mai trebuie obținut nici un alt act de proprietate. Nu se eliberează gratuit, evident. Trebuie achitat onorariul notarial + tva.
18. Termenul la expirarea căruia se pierde exercitarea unui drept civil. Durata ...depinde de drept.
15. Cat priveste bunurile mamei, nu stiu ce înțelegeți dvs prin "ă primit de la bunicul cu condiția să îl ingrijeasca).
Dacă a primit = contract de vânzare cumpărare cu clauza de întreținere, imobilul este bun comun, chiar dacă doar mama figurează în contract. Bunurile dobandite prin mostenire cumpărare in timpul căsătoriei sunt bunuri comune.
Dacă a primit = contract de întreținere, la fel, imobilul este tot bun comun, pentru că întreținerea a fost prestata din banii comuni.
Doar daca bunicul i-a făcut mamei testament sau donație, imobilul este bun propriu.
10. Da. Aveti de facut 3 succesiuni. Una după ambii părinți (de regula dosarele se conexeaza și se eliberează un singur certificat de moștenitor pentru ambii defuncti), moștenitori fiind cei 3 copii, inclusiv sora postdecedata, fiecare cu o cota de 1/3. Apoi, trebuie dezbătută succesiunea după sora (care cuprinde acei 1/3 de la părinți + eventualele bunuri dobândite în timpul vieții). Mostenitori sunt soțul surorii , căruia îi revine o cota de 1/4 (deci din bunurile de la părinți va avea 1/12) si fiul, căruia îi revine o cota de 3/4 (din bunurile de la bunici însemnând 3/12)