avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Activitate Cristiansas

Activitate Cristiansas

Buna, am o trebare..

In cat timp voi avea cazierul curat daca am primit setinta de mai jos ?

Ora estimata: 9:00
Complet: Complet nr.1
Tip solutie: Soluţionare
Solutia pe scurt: 1792/2019În baza art. 396 alin. 1 şi 10 C.pr.pen. raportat la art. 83 C.pen., stabileşte pedeapsa de 6 luni închisoare în sarcina inculpatului SCM pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, prev. de art. 193 alin. 2 C.pen.. În baza art. 83 C.pen., amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere de 2 ani, stabilit în condiţiile art. 84 C.pen., termen ce curge de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În baza art. 85 alin. 1 C.pen., pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bistriţa-Năsăud, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 88 C.pen., atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere şi obligaţiilor impuse şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere. În baza art. 397 rap la art. 19 şi 26 C.pr.pen., respinge, ca neîntemeiată, acţiunea civilă formulată de partea civilă C Dan Mihai. În baza art. 276 alin. 1 şi 2 C.pr.pen., obligă inculpatul să plătească părţii civile suma de 1.500 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu avocaţial. În baza art. 274 alin. 1 C.pr.pen., obligă pe inculpat la plata sumei de 500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 09.10.2019.
Document: Hotarâre 1792/2019 09.10.2019

Va multumesc!
Raspuns CNA foarte dezamagitor

Referitor la cele prezentate de dvs. va aduc la cunostinta ca institutia Consiliului National al Audiovizualului este unica autoritate de reglementare în domeniul programelor audiovizuale difuzate de posturile de televiziune, de radio sau societăţile de cablu. Astfel ca imagini si articole difuzate exclusiv pe diferite retele de socializare, sau online nu fac obiectul activitatii C.N.A. Presa scrisa si cea difuzata pe internet nu sunt reglementate de catre C.N.A., acestea ar trebuie sa respecte un cod deontologic al jurnalistilor. Daca cineva se considera lezat de aceste imagini sau articole are varianta de a actiona in justitie ziarul sau site-ul care a produs acea lezare.
Am transmis ziarului si DECIZIE nr.248 din 1 iulie 2004
privind protecţia demnităţii umane şi a dreptului la propria imagine

Art. 16. - (1) Este interzisă difuzarea de imagini ale persoanei aflate în situaţia de victimă, fără acordul acesteia.

(2) Este interzisă difuzarea de imagini ale persoanei fără discernământ sau decedate, fără acordul familiei.

(3) Este interzisă difuzarea de imagini care exploatează sau scot în evidenţă traumele ori traumatismele unei persoane.


Dar tot degeaba.
Am incercat dar dintr-un motiv anume nu le merge emailurile si nici nu sunt afisate.
Buna numele meu este Cristian si as vrea daca se poate cineva sa ma indrume in problema urmatoare...

Acuma 3 zile un baiat de 30 de ani a ajuns intr-o stare de cumpata, si si-a pus capat zilelor, aruncanduse de la etajul 10.
Cel putin asa reiasa din spusele ziarului local.

Ce ma deranjeaza cel mai tare, ie ca saracul baiat, a fost filmat de ziarul respectiv fara sa fie blurat, au folosit tot felu de titluri clikbait sa atraga cititori, au imprastiat continutul pe toate platformele de socializare, sperand ca un trust media mai mare vor prelua stirea, au dat tot felu de informatii ne relevante si ne concrete, precum ca la lasat nevasta, sau ca era ITst de meserie si tot felul de ibarligaturi media.
Stiu ca au dreptul sa filmeze in spatii publice ce vor, dar nu cred ca este moral ok sa filmezi o persoana decedata, pentru viralitate sau trafic.

In 2018 tarile dezvoltate se lupta impotriva acestor continuturi media abuzive/nocive/depresive....ale presei, pentru ca se pot transforma in trenduri/traume/remotivatii etc... mai ales ca nu pot fi controlate in lumea virtuala si orce copil le poate accesa!
Si familia baiatului poate suferi si mai mult din cauza asta!

Poate cineva sa ma sfatuiasca cum ar trebui sa procedez in acest caz?