avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Activitate LucianTimisoara

Activitate LucianTimisoara

Va multumesc. Eu intuiesc ca legal s-ar pueta sa nu am nici o obligatie. Insa moral va spun cinstit ca nu stau foarte bine. Nu pot sa nu ma pun in locul lor. Ma gandesc la doamna aceea ca la sotia mea si eu stiu ca ar plange isteric si s-ar consuma pana la inbolnavire. Poate au facut sacrificii enorme ca sa faca rost de bani. Eu m-am certat cu parintii si mi-am jurat sa le dau banii inapoi ca altfel nu le dadeam masina nici mort cu 6500. Totusi ma intereseaza si parea dumenavoastra de specialisti avizati pentru a putea sa judec limpede si sa iau o decizie cat de cat intelepta si dreapta nu doar juridic ci si moral. Am 35 de ani si pana in prezent nu ma uit cu rusine la viata mea. As vrea sa le servesc ca exemplu copiilor mei, mai presus de TV si muzica de mahala, de youtube si tentatii.
Sincer apreciez ca/daca ati ajuns cu tititul pana aci si inca mai doriti sa va exprimati parerea.
Tin sa va multumesc din nou. Nu sunt un om credincios dar nici rau nu sunt. Si cred cu tarie sau mai degraba sper ca nu sunt acum sub incidenta unei inselatorii. Pornesc de la premisa ca sunt omeni cumsecade, avem copii de varste apropiate, avem zodii comune, in 12 ore nu se poate sa nu te lipesti de un om daca stai cu el non stop.

Lucian
Va multumes mult ca ati avut rabdare sa cititi aceasta situatie si pentru raspunsul dumneavoastra,
Lucian
Am vandut o masina.
Noul proprietar a facut putini km cu ea si s-a defectat.
Ce responsabilitati legale am fata de acest cumparator?

PS: Am facut act de vanzare-cumparare la firma de intermediere
PSS: Am facut demers de a elibera fiscalul la firma de intermediere

--------------------------------------------------------------------------
Detaliera povestii, daca ajuta la acest caz:
- acu 2 saptamani fix (23 aprilie 2018) am cumparat un automobil Toyota Prius 2010 Hibrid de la Pitesti. Vanzatorul sustine ca adus-o pe roti din Germania.
Am mers impreuna cu fiul meu de 6 ani sa facem achizitia. A fost un moment extraordinar (dar obositor ca am mers de la timisoara cu trenul, am dormit in gari....), o aventura pentru el si simt ca s-a simtit foarte fericit ca il implic intr-o decizie atat de importanta in familie.
Am facut la reprezentanta toyota pitesti teste. Ceva chestie supura ulei cred. Vanzatorul a lasat la pret. Restul a fost perfect. Am luat masina pret final 6200 eur. Fiul meu a fost dezamagit ca nu ne-am intors tot cu trenul.
Am plecat la timisoara. Vanzatorul m-a mai sunat pe drum sa verifica ca suntem OK si m-a asigurat ca am facut cea mai faina afacere. Mai mult, zicea el cu parere de rau ca daca nu mi-o vindea mie atunci o daera cu 500 eur mai scump in 2-3 ore si ca e foarte cautat pt masina aia inca. Eu am zis ca is povesti de samsar. O chesti mi-a atras atentia totusi: vanzatorul m-a asigurat ca daca o pun la vanzare sigur iau 7000 eur la Timisoara. Domnule/Doamna, nu sunt un milionar, recunosc mi s-au aprins becurile afacerilor cu masini si am mirosit un castig usor.
- ajuns la timisoara am pus instant anuntul pe OLX, ca sa verific cele spuse. Intre timp am facut programare pentru revizie la reprezentanta toyota timisoara in vederea RAR, unde dupa rugaminti am prins loc in data de 8 mai. RAR-ul lam pus pe 20 Iunie (in 23 expira numerele rosii scoase de la Pitesti), timp berechet ca sa ii fac ceva daca imi spun cei din reprezentanta ca trebuie facut si sa pun si GPL, ca sa nu fac RAR de 2 ori
- in cateva zile a inceput sa ma mai sune lumea, sa mai imi scrie pe OLX. nimic concludent. Oferte cu 5500 eur, max 6000. Afacerea nu statea in picioare
- Un domn din Galati m-a contactat saptamana trecut si a fost mai insistent. Eu i-am zis ca sunt atasat de masina, sincer e masina pe care mi-am dorit-o, dar in sinea mea eu ma gandeam ca daca o dau cu 7000 imi iau alta cu 6000 si raman cu bani (banii i-am luat toti imprumut de la parinti, cu verificare pe transfer bancar). Deci ma dovedesc ca pot si eu sa fac ceva o data in viata.
- M-a rugat sa vina sa vada masina, si daca trece testul sotiei sale, sa o ia, sambata, ca are probleem cu liberele la servici. Nu am fost de acord si l-am rugat sa vina martea asta pt ca atunci am programare in service de reprezentanta, ca eu ca om, daca o vrea, ii fac schimbul de ulei si filtre si ce mai e, iar ie pot sa vorbeasca cu mecanicii si inginerii de acolo si sa faca orice teste
- Ieri marti, au venit galatenii. I-am asteptat la 7 dimineata la tren. Am facut test drive prin toata timisoara. Au condus pe rand fiecare. In mod repetat. I-am dus la o spalatorie (in timisoara a plouat cu praf in ultimele zile) si acolo i-am prezentat ca potentiali cumparatori, rugand pe cei de la spalatorie sa spele bine masina. S-au observat cred toare micile defecte care apar in mod normal la o masina de 8 ani - mici zharieturi pe bare, cateva punctulete de catran pe capota, oglinda stanga ciupita si parbrizul atins intr-un punct. Toate aceste eu l-am trimis anterior ca si dovada cu poze in profilul OLX si am dovada ca au fost citite.
- I-am intrebat daca vor sa mergem mai departe sau ii duc inapoi la gara, fara suparare. Am continuat cu service
- La serviceul Toyota Timisoara, am intrat la 14 fara 20 si am fost receptionati imediat. Acolo la receptie eu am mers pt prima data. Am data vre-o 3 ture cu masina pana am gasit intrarea. In fine, la receptie, i-am prezentat celor de acolo ca potentiali cumparatori si i-am rugra sa ii lase sa asiste la service (de obicei interzis de aintra la masina) si sa discute doar cu ei orice gasesc ca si cum ar fi a lor. Am schimbat ulei si filtre. S-au facut teste. Mi s-a parut similar cu ce am facut la Pitesti, doar acum vroiam sa si schimb uleiul si filtrele nu doar sa le inspecteze. Toata lumea a inteles ca eu sunt cumparatorul si dansii vanzatorii asa ca am aflat abia mai pe urma tot ce s-a gasit la masina.
- In fine, a venit dupa 2 ore si jumatate rezultatul care a fost comunicat doar catre cumparatori initial. Acestia mi-au spus ca s-a gasit ceva capac care supureaza ulei. Toyota a facut un deviz pt aceasta reparatie minor si m-au avertizat ca desi e lejer de reparat, accesul al acel capac este dificil si necesita multa manopera, de aia, cu 130 lei/ora + TVA manope au facut un deviz de 1700 ron aprox. Sincer, eu m-am bucurat pt ca am crezut ca e ceva mai trist. M-am gandit daca mi-o garanteaza masina cu 500 eur atunci fac orice vor. La acest moment le-am spus cumparatorilor ca nu ma deranejaza daca nu vor masina, ii duc unde doresc ei, ziceau ceva ca de la Arad au tren direct si m-am oferit sa ii duc acolo omeneste, fara nici o problema.
- cumparatorii m-au luat de o parte si m-au intrebat daca nu as fi dispus sa las din pret ca nu s-ar intoarce cu trenul acasa. Am zis OK. Platiti schimbul de ulei si va deduc factura asta pe aproape. Ne-am inteles la pret final 6500 eur. Ma spun drept ca cu banii astia, deja nu mai era vorba de castig, pt ca si io am mers la Pitesti, am bagat carburant, am platit verificari, am platit numere rosii si asigurare care se porteaza in continuare....
- Am facut la Mall, printr-o firma de intermediare, contract vanzare-cumparare. Am dat toate actele masinii de origine + dovezi pt numere + asigurare +fiscalul celuilalt vanzator.Am initiat eliberarea fiscalului meu care dureaza ceva intru cat trebue mai intai inregistrata masina in timisoara (o am doar de 2 saptamani). I-am rugat as se mai gandeasca pt ca mie imi place masina dar imi era rusine sa le zic ca nu o mai dau acu. Au zis ca e ok si mi-au dat 6500 bani cash in mana. Nu povestesc ce speriat am fost cu ei in buzunar apoi. Ne-am strans mana, i-am invitat sa ne viziteze ca intre prieteni, i-am invitat sa doarma la mine si sa plece pe dimineata pt ca erau obositi dupa atata drum pe tren si stres prin oras. M-au refuzat zicand ca se grabesc acasa. Am luat din portbagaj trotineta fiului mai mic, sinaltatorul de bancheta a fiului mai mare si ceva haine imprastiate ce mai erau pe acolo si am plecat acasa pe la 7 PM.
- Azi noapte pe la 12-1, ma suna: s-a defectat motorul. Domnule/doamna am crezut ca pica cerul pe mine. M-am oferit sa ii ajut cu bani deocamdata pentru tractare pana la cel mai apropiat service si ceva cazare sa nu doarma in drum. Am primit SMS cu un cont de ING si am virat de urgenta 1000 ron. Au fost dusi cu platforma al reprezentanta auto Sibiu unde li s-a confirmat ca au stricat motorul, practic are acu o fmumoasa gaura pe unde ceva piesa a evadat.
- cumparatorii mei sunt nespus de tristi si ii inteleg. Acu cateva minute mi-au zis ca ei nu mai suporta stresul, ce iau trenul acasa, ca lasa masina la nu stiu cine in Sibiu, ca sa ma duc sa o iau de acolo si sa le trimit banii inapoi.
- Nu as vrea sa se intample asa ceva nimanui. M-am pus in permanenta in pielea lor. Am sunat peste tot, am vorbit in reprezentante. Nu pot sa nu ma pun si in piele mea totusi: eu ma duc acuma cu o platforma la SIbiu si ce aduc la timisoara de 6500 eur? (va rag sa nu raspundeti la aceasta intrebare, este retorica si nu face obiectul acestui post)
Am vazut o masina frumoasa pe care mi-am dorit-o mult si m-am lacomit ca is barbat si fac bani la familie si nu mi-a reusit. Acuma ce e de facut (din nou retoric, nu e obligatoriu un raspuns)
- eu as merge pe o mediere, voi ati stricat-o dar hai macar sa impartim ceva din dauna. Dar nici sa rama io cu ea pe cap nu m-ar parea corect ma spun sincer.

Va jur ca e prima data in viata mea cand am vandut o masina si am fost ferm convins ca prin toate demersurile mele voi fi un exemplu de a ma purta omenos si cinstit cu un client, ca o sa fac pt ei si am facut pt ei tot ce nu mi s-a oferit mie cand am cumparat masina.