avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Activitate alexandruestecristian

Activitate alexandruestecristian

Cum sa ignor cand reprezentanti ai Idea Bank bat pe la ușile vecinilor părinților mei (efectic fara legatura cu mine, eu nu locuiesc acolo) sau suna un fost angajator si le spune ce datorii am si ce restante, in condițiile in care platesc lunar rata si ceva extra, pt a reduce din restanta, ba mai mult, discut aproape saptamanal la telefon cu reprezentanții acestei banci, nu e ca si cum am luat un credit si le-am tras teapa, dupa 3 ani de platit la zi, am avut o scurta perioada cu întârzieri...



Dapix a scris:

Nu puteți face nimic, decât să ignorați.
Dacă aveți 90 de zile restanță, poate declara creditul scadent anticipat, și vă poate executa silit.
Este dreptul băncii să vă "amenințe" cu executarea silită, dacă aveți 90 de zile restanță.

Totuși, nu cred că este vorba de o bacă comercială, ci ori este un IFN, ori o firmă de recuperare creanță.
Băncile adevărate nu au un astfel de comportament, dar vând creanța către diverși recuperatori.

Idea Bank

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Sunteti sigur ca este vorba despre reprezentanții unei bănci și nu ai unei firme de recuperați creanta?

Am un credit de nevoi personale la care am inregistrat restante, ajungand la 3 rate restante (nu am omis plata 3 luni consecutive, ci am platit o luna da, o luna nu, din cauza lipsei unui job pt o perioada mai lunga). De 8 luni plătesc fara intarziere, reducand suma restanta, insa mai am pana sa ajung la zi. Am tinut legatura cu banca in permanenta, insa fara succes, aceștia comportându-se ca niste adevărați camatari.
Am fost amenințat cu executarea silita, in mod agresiv, un reprezentant al bancii a vizitat locuinta parintilor și chiar a batut pe la usile vecinilor lor, facand publica situatia mea.
De asemenea, un fost angajator a fost sunat (la contractarea creditului mi-a fost solicitat un nr de contact al angajatorului), ba chiar hartuit (desi eu nu mai lucrez acolo de peste 1 an), iar eu am fost denigrat de catre reprezentanții bancii, in mod repetat, prezentându-le situatia mea.

Intrebarea mea este: acest tip de comportament din partea bancii este unul normal? Ar trebui sa accept sa fiu hartuit si denigrat, iar faptul ca am luat un credit si am niste restante, sa fie făcut public unor straini? (vecini ai parintilor, angajati ai companiei la care am lucrat in trecut etc)

Ce pot face?

Multumesc!
Lucrez la o companie care externalizeaza serviciile de contabilitate si incerc sa aflu ce firma se ocupa de asta. Am nevoie de bilantul pe 2017, care nu a fost inca depus, iar managera se comporta de parca ar fi secret de stat firma respectiva si bilantul.

Am probleme in a mi se accepta dosarul din cauza activitatii pe 2016, in care firma are 0 cifra de afaceri si pierderi destul de mari.

Pot afla in vreun fel cine se ocupa de contabilitate?

Multumesc!