avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Activitate Daria B.

Activitate Daria B.

Partaj - dezbatere succesorală

Bună ziua,

Am o întrebare legată de un partaj. Mama deține jumătate din casa/curtea și tot 1/2 din titlurile de proprietate pentru niște terenuri de la părinți, iar cealaltă jumătate le-a moștenit partenera de viață a fratelui ei (sunt divorțați, dar i-a lăsat prin testament cred), în urma decesului acestuia. Dacă ea vrea să vândă, dar mama nu, ce se poate face în cazul acesta?

Mulțumesc pentru răspuns.
Răspuns la discuția Reclamație ITP
Expertiza tehnica realizata de cine?

Multumesc pentru raspuns!
Reclamație ITP

Bună ziua,

Am fost să-mi fac ITP-ul mașinii, iar persoana care mi-a verificat-o mi-a dat respins, trecându-mi mai multe nereguli inexistente, din incompetență (de exemplu, n-a știut să aprindă farurile de ceață pe spate și a scris că ar fi arse). Mecanicul la care făcusem revizia cu câteva zile înainte mi-a confirmat că erau funcționale în aceeași zi în care am primit respins, motiv pentru care am revenit la ITP să le cer să-mi arate exact ce nu funcționează. N-au vrut s-o reverifice fără să plătesc taxa de revenire, deși nu-mi arătaseră nici prima dată. La un alt ITP-ul la care am dus mașina ulterior am trecut. Ce se poate face în această situație?

Mulțumesc pentru răspuns!
Declarația 230

Bună ziua,

Angajații care lucrează în domeniul IT și sunt scutiți de impoziți mai pot completa declarația 230 pentru direcționarea celor 3,5%?

Dar persoanele cu handicap?

Mulțumesc pentru răspuns!
Mulțumesc pentru răspuns, deci 2 contracte cu normă întreagă n-ar fi o problemă, dar 3 ar fi posibil sau nu? :)
Câte contracte de muncă full-time acceptă legislația?

Bună ziua,

Aș dori să știu în câte locuri se poate angaja o persoană cu contract de muncă cu normă întreagă, în condițiile în care programul este flexibil?
Câte ore de muncă pe zi acceptă legislația?
Și are vreo relevanță dacă angajatorul este privat sau de stat?
Menționez că unul dintre ele ar fi în învățământ, unde norma întreagă e de 18 ore.

Mulțumesc pentru răspuns!
Renunțare succesiune

Bună ziua,

Dacă un văr vrea să renunțe la succesiune, poate alege și cui să cedeze partea lui sau se împarte automat la moștenitorii rămași, care au acceptat?

Vă mulțumesc pentru răspuns!
Vă mulțumesc pentru răspuns.

Nu a fost plătită nici o parte din amendă. Care este termenul legal de plată, de la hotărârea definitivă a instanței?

În procesul-verbal apare menționat că în caz de neplată a obligațiilor se va trece la executare silită.
În acest caz mai există opțiunea prestării muncii în folosul comunității? În ce condiții? Și în funcție de ce se calculează durata acesteia?

D.
Muncă în folosul comunității versus plata amendă

Bună ziua,

Am pierdut un proces intentat pentru o amendă abuzivă pe care am primit-o anul trecut. Avocata mi-a recomandat atunci să nu plătesc, în ideea că vom câștiga procesul, pentru că se recuperează foarte greu banii de la stat.

Acum suma este evident dublă, adică aș fi putut plăti doar 50% din valoarea ei atunci, dar termenul s-a încheiat de mult. Înțeleg că am opțiunea că prestez muncă în folosul comunității în schimbul plății amenzii, în ce condiții? Dacă nu sunt angajată și am un II pe care nu am facturat aproape nimic în ultimul an, mă încadrez?

Dacă da, în ce constă munca în folosul comunității și cine stabilește durata acesteia? Trebuie efectuată în județul unde am primit amenda sau se poate și în cel unde am domiciliul permanent?
Care e procedura?

Mulțumesc pentru răspuns!
Am înțeles, și în cazul în care suntem 3 persoane pe titlu, trebuie să fim toate de acord ca să se poată face acest contract?

Mulțumesc!