avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Activitate manuela.jianu

Activitate manuela.jianu

Răspuns la discuția Plata salarii zile nelucratoare
Si daca nu a lucrat?
Răspuns la discuția Plata salarii zile nelucratoare
Buna ziua! O intrebare, in cazul unui contract de munca care are ca ultima zi de munca 1 Mai ( zi nelucratoare) cum este platit angajatul? trebuie sa ia ceva pe luna Mai?
Buna seara, se da urmatoarea speta : firma care se ocupa cu leasing de personal. In cadrul unui contract trimite oamenii la o terta societatea care efectueaza lucrari in constructii si care aplica scutirea de taxe conform Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 114/2018, pentru angajatii proprii. Ce facem cu persoanele angajate la firma de leasing ? Noi trebuie sa oferim aceleasi conditii pe care beneficiarul le ofera angajatiilor proprii, in cazul acesta trebuie sa marim salariile?
Buna ziua! Societate cu sucursala deschisa in Belgia si Olanda, santier de constructii care dureaza mai mult de un an. La calculul impozitului pe profit in Romania cum sunt considerate aceste venituri? am citit Conventia de Evitare a Dublei Impunerii si de acolo am inteles ca sunt neimpozabile in RO dar as avea nevoie de o confirmare.

Multumesc
Buna, multumesc mult pentru raspunsul prompt. Sunt desene tehnice efectuate de ingineri.

Ioan Petru Butariu a scris:

In principiu sunt fara TVA. Deci locul prestarii este considerat in Kuweit, Cod fiscal:

(2) Locul de prestare a serviciilor către o persoană impozabilă care acționează ca atare este locul unde respectiva persoană care primește serviciile își are stabilit sediul activității sale economice. Dacă serviciile sunt furnizate către un sediu fix al persoanei impozabile, aflat în alt loc decât cel în care persoana își are sediul activității sale economice, locul de prestare a serviciilor este locul unde se află respectivul sediu fix al persoanei care primește serviciile. în absența unui astfel de loc sau sediu fix, locul de prestare a serviciilor este locul unde persoana impozabilă care primește aceste servicii își are domiciliul stabil sau reședința obișnuită.

Dar posibil sa nu inteleg eu bine ce inseamna aceste izometrii.

Sunt prestari de servicii pe teritoriul romaniei, izometrii facute in RO pentru un proiect care se desfasoara acolo.
Buna ziua,

Trebuie sa emit o factura de servicii pentru o societate din Kuweit, nu mi sa oferit un cod de TVA pe motiv ca nu au. Cred ca factura trebuie emisa cu TVA dar nu reusesc sa gasesc in CF articolul care sa imi confirme.

Multumesc