avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Activitate NicuGrimm

Activitate NicuGrimm

Răspuns la discuția Problema contor gaz - dezvoltator
Facturile au fost trimise dezvoltatorului, iar dansul ni le-a dat noua mai departe, mentionand ca noi trebuie sa le achitam. In contract nu scrie explicit ca utilitatile sunt pana in apartament. Contoarele de energie electrica nu ni le-a cerut, doar gaz.

Consider ca daca nu le achitam noi si nici ei, distrigaz ar putea sa le ridice/inchida. Facturile de consum sunt catre locatari si au fost achitate.
Salut,

A mai fost pusa de cateva ori intrebarea aceasta, insa niciodata cu toate variabilele pe care le avem noi.
Ideea este urmatoarea:
Am cumparat un apartament intr-un complex rezidential nou si, dupa ce s-a facut racordarea la gaze, cu intarziere, desigur,(ne-am mutat fara gaze cateva luni) ne-am trecut toti contractele de pe numele dezvoltatorului pe ale noastre.
Acum, la 2-3 luni de la racordare, am primit cu totii facturile de "racordare la reteaua de gaz" in valoare de aproximativ 230 lei, pe numele dezvoltatorului.
In contract nu scrie decat ca dezvoltatorul "se obliga sa finalizeze pe cheltuiala sa toae lucrarile necesare pentru racordarea si bransarea IMOBILULUI la retelele de utilitati (gaze si electric)" nimic despre apartamentele in sine.

Parerile locatarilor sunt impartite, pentru ca sunt si alti dezvoltatori care au cerut plata instalarii contoarelor, dar pare, in acelasi timp, incorect din partea lor.

"Amenintarea" dezvoltatorilor este ca cine nu plateste va avea contorul ridicat de catre cei de la Distrigaz. Cei de la Distrigaz spun ca facturile nu sunt pe numele locatarilor, ci al vechilor proprietari, deci cei noi nu sunt afectati de neplata acesteia.

Problema este ca daca ele nu sunt achitate de catre dezvoltatori si nici de catre locatari contoarele ar putea fi ridicate, eventual... presupun.

Din punct de vedere legal, cine ar trebui sa le achite, daca nu este mentionat in contract decat despre imobil.
De asemenea, poate distrigaz sa ridice contoarele sau doar ii va actiona in instanta pe vechii proprietari?

Multumesc pentru ajutor!