avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Activitate L.D. Marza-Cabinet de avocat

Activitate L.D. Marza-Cabinet de avocat

Răspuns la discuția Evacuare inainte de divort
Poate cere evacuarea si reintegrarea sa in spatiu chiar daca nu sta in acel imobil. Am avut o speta identica, si am castigat.
E normal in momentul in care te temi pentru propria siguranta sa parasesti imobilul.
Răspuns la discuția Evacuare inainte de divort
legislatia romaneasca nu e foarrte clara in domeniul aceta-al momentului cand isi face omul dreptate singur.
Proprietatea exclusiva da dreptul persoanei de a cere evacuarea oricarei persoane care sta de facto acolo.
Cu notarul nu prea am inteles ce rol are
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
sa va pregatiti de judecata. Nu are strica sa vb cu un avocat, nu e chiar asa costisitor si va poate ajuta sa ramaneti cu carnetul
daca permisul nu e anulat nu mai faceti scoala. Dar permisul sa inteleg ca nu il aveti. Cel mai sigur e sa intrebati la serviciul rutier. Desi legislatia nu stiu sa prevada, e posibil la finalul perioadei sa trebuiasca sa dati o examinare.
sa verificati unde se comunica hotararea judecatoreasca. daca nu e la domiciliul dvs. sa trimiteti o cerere expres sa vi se comunice la domiciliul dvs. Si sa faceti apel. Mentiunea ca e executorie si definitiva e diferita de supralegalizare. Cel mai probabil sentinta nu a fost supralegalizata si de aici problema.
Sau dupasupralegalizare in Austria sa mai faceti o cerere de exequator
sa ne dati si o rezolvare :)
trebuie sa discutati cu av dvs, daca se mai poate face apel. si sa clarificati, daca intr-adevar sentinta trebuia supralegalizata in Austria.
SI cred ca da, trebuia supralegalizata sentinta, asta e motivul respingerii, cred ca Beglaubigung îi zice sau Legalisation
pe hotararea din Austria scrie rechtskräftig?
asa este, art 907 Cod pr.civila.. M-ati facut sa citesc acum. Io vorbeam de reglementarea din Codul civil, nu ca masura in cadrul executarii siite. Cred ca avem de-a face din nou cu o lacuna legislativă. E normal ca textul 907 C.p.c. sa interzica cumulul penalitatilor cu daunele cominatorii. Art 907 spune: Pentru neexecutarea obligaţiilor prevăzute în prezentul capitol nu se pot acorda daune cominatorii.
Bun si atunci, care e sediul materiei pt daunele cominatorii (codul de procedura reglementand in mod normal procedura de urmat). Din interpretarea logica a normei legale, se poate trage concluzia ca pentru alte cazuri, unde nu ne aflăm în faza de executare silită, se pot acorda daune comminatorii.
Exemplul dat mai sus din dispozitivul sentintei, era dintr-un proces avut, e drept asa cum spuneam pe vechiul cod civil, si prevederea era inserata in cuprinsul sentintei civile, facand referire la executarea unei obligatii intuitu personae .(inainte de faza de excutare silita)
Sunt de părere in continuare ca se pot cere asemenea daune, dar legiuitorul ar trebui sa vina in ajutor. Nici Codul civil actual nu tranșează problema. Chiar am citit si comentariile la articolele aplicabile. Asa pentru rigoare.
SI mai avem un RIL 20/2005, care cat de cat mai descâlcește problema, dar survenind schimbări legislative majore, nu știu care i-ar mai fi aplicabilitatea.
catre cel prejudiciat. Un dispozitiv de genul acesta suna cam asa.... Obliga paratul sa facaceva sau sa se abtina la a face ceva (desfiinteze/sa pua la dispozitia reclamantului) la data ramanerii definitive a prezentei sentinte, in caz contrar fiind obligat sa plateasca suma de .... cu titlu de daune cominatorii, către reclamant.
Nu sunt sigur daca pe noul cod civil, au fost preluate aceste daune cominatorii.