avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Activitate Bv15xip

Activitate Bv15xip

Buna ziua . Sotia mea care este cetatean ucrainean a depus actele pt obtinerea cetateniei romane in august 2019 si nici pana acum nu am primit vreun răspuns pertinent. Toate petitiile facute pe site-ul Autoritatii pt cetățeniei au parca acelasi raspuns , parca este folosit un template de raspuns. Toate raspunsurile au mesajul sec " o sa primiti prin posta " , dar nimeni nu ne zice daca totul este in regula , mai ales ca au trecut aproape doi ani. Iar pe site-ul lor apare data de 25.11.2020 ca termen de soluționare. Aceasta data apare deja de mai bine de 6 luni. Ce am putea face in acest caz ? Cum am putea sa intelegem unde se afla stadiul dosarului ? Mentionez ca numarul de telefon pus la dispozitie de catre Autoritatea pt cetățenie e pur infomal , acolo se dau doar informatii strict legate de documentele necesare si nimic mai mult. Multumesc frumos
Buna seara ,
Vin cu o intrebare pentru sotia mea ,
In urma cu o saptamana, sotia mea a fost nevoită sa plece de la servici la ora 13.30 , deoarece a trebuit sa meargă să o ia pe fetita de la gradinita , fetita avea febra . Sotia a lucrat in accea zi de la 8.00 . Si i-a fost acordat concediu medical pentru îngrijirea copilului minor , inclusiv aceea zi . intrebarea este : orele lucrate se considera ca si ore suplimentare sau se pierd ?
Va multumesc frumos

Am semnat contractul de munca pe 19 martie cu un angajator, urmand sa incep activitatea pe 1 aprilie. Între timp am primit o ofertă mai avantajoasă de la un alt angajator. Ținând cont de faptul că nu am inceput sa lucreze efectiv la angajatorul cu care am semnat , pot anula contractul semnat pentru a ma angaja la alta companie ?
Va multumesc
Poate o asociatie de proprietari sa oblige proprietari de apartamente sa plateasca o anumita suma de bani pentru reparațiile spatiilor comune in afara asa zisului fond de rulment ? Si daca da in baza carei legi si cum se stabileste aceasta suma ?