Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate Bv15xip

Va mulțumim frumos pentru toate răspunsurile.

Weekend plăcut vă doresc !!
Mulțumesc frumos pentru răspunsuri.
Din mesajul dumneavoastră să înțeleg , că ,pentru speța menționată, soția trebuie să se adreseze șefului ierarhic? Iar șeful este cel care ar trebui să facă următori pași , nu ?
Întrebare este : unde s-ar încadra aceasta " jicnire " in cercetarea disciplinara?

Mulțumesc frumos pentru răspuns
Am înțeles ce se poate face , dar care ar fi pașii de urmat în acest caz ?
Vrem că aceea persoana sa fie sancționată disciplinar pentru jicnire la locul de munca ( mai ales că a făcut asta direct pe grupul de munca in teams unde sunt toți colegii soției)
Mulțumesc frumos

Cornel Vasile a scris:

1. Sanctiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul in cazul in care salariatul savarseste o abatere disciplinara sunt:
a) avertismentul scris;
b) retrogradarea din functie, cu acordarea salariului corespunzator functiei in care s-a dispus retrogradarea, pentru o durata ce nu poate depasi 60 de zile;
c) reducerea salariului de baza pe o durata de 1-3 luni cu 5-10%;
d) reducerea salariului de baza si/sau, dupa caz, si a indemnizatiei de conducere pe o perioada de 1-3 luni cu 5-10%;
e) desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.

2. Sub sanctiunea nulitatii absolute, nicio masura, cu exceptia avertismentului, nu poate fi dispusa mai inainte de efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile.

Bună ziua,
Cum se pot lua masuri disciplinare la locul de munca pentru un angajat coleg ? Și ce fel de măsuri?
Soția a fost făcută "proastă" la muncă de către unul din colegi direct pe teams.fara niciun motiv. In loc sa ajute , aceasta persoană jignește fără motiv.
Mulțumesc
Buna ziua . Sotia mea care este cetatean ucrainean a depus actele pt obtinerea cetateniei romane in august 2019 si nici pana acum nu am primit vreun răspuns pertinent. Toate petitiile facute pe site-ul Autoritatii pt cetățeniei au parca acelasi raspuns , parca este folosit un template de raspuns. Toate raspunsurile au mesajul sec " o sa primiti prin posta " , dar nimeni nu ne zice daca totul este in regula , mai ales ca au trecut aproape doi ani. Iar pe site-ul lor apare data de 25.11.2020 ca termen de soluționare. Aceasta data apare deja de mai bine de 6 luni. Ce am putea face in acest caz ? Cum am putea sa intelegem unde se afla stadiul dosarului ? Mentionez ca numarul de telefon pus la dispozitie de catre Autoritatea pt cetățenie e pur infomal , acolo se dau doar informatii strict legate de documentele necesare si nimic mai mult. Multumesc frumos
Buna seara ,
Vin cu o intrebare pentru sotia mea ,
In urma cu o saptamana, sotia mea a fost nevoită sa plece de la servici la ora 13.30 , deoarece a trebuit sa meargă să o ia pe fetita de la gradinita , fetita avea febra . Sotia a lucrat in accea zi de la 8.00 . Si i-a fost acordat concediu medical pentru îngrijirea copilului minor , inclusiv aceea zi . intrebarea este : orele lucrate se considera ca si ore suplimentare sau se pierd ?
Va multumesc frumos

Am semnat contractul de munca pe 19 martie cu un angajator, urmand sa incep activitatea pe 1 aprilie. Între timp am primit o ofertă mai avantajoasă de la un alt angajator. Ținând cont de faptul că nu am inceput sa lucreze efectiv la angajatorul cu care am semnat , pot anula contractul semnat pentru a ma angaja la alta companie ?
Va multumesc
Poate o asociatie de proprietari sa oblige proprietari de apartamente sa plateasca o anumita suma de bani pentru reparațiile spatiilor comune in afara asa zisului fond de rulment ? Si daca da in baza carei legi si cum se stabileste aceasta suma ?