avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Activitate avocat

Activitate avocat

Buna seara!
Intr un caz de ucidere din culpa-scos din cauza tiristul care a condus cu viteza(din expertiza nu a reiesit asta)care,pentru a evita o caruta stationata jumatate pe partea carosabila,a ajuns in sant,virand dreapta,unde a accidentat mortal o persoana.Carutasul(desi nu se afla in caruta)se afla pe camp ,a ramas singurul prin rechizitoriu a raspunde pentru ucidere din culpa.Va rog sa mi spuneti daca este legal sa se retina culpa carutasului in uciderea din culpa a persoanei(el nefiind la fata locului)si fiind si obligat la daune morale prin sentinta de fond.
Buna Ziua!
Daca exista Titlu de proprietate si Proces verbal de punere in posesie din anul 1993,dar niciodata nu am intrat efectiv in posesia unei parcele de teren din totalul suprafetei ,ce pot face.Daca terenul a fost folosit de altcineva?Ma pot deplasa singur sa masor acum parcele si sa o folosesc?
antecontract de vanzare cumparare
Se poate beneficia de prev.. art .131 din legea nr. 85/2014 ,daca nu este indeplinita si cea de a 4 conditie,respectiv inscrierea Promisiunii de vanzare-cumparare in C.F.?
Si in al doilea rand,ca sa opereze dispozitiile acestui art.in cererea de inscriere la masa credala trebuie specificat ca se doreste in primul rand incheierea contractului de vanzare-cumparare?
Multumesc!Intre timp promitentul vanzator a intrat in procedura insolventei,iar promitentii cumparatori trebuie sa-si inscrie creantele(c/val.antecontractului)la masa credala..Totusi nu se poate recunoaste posesia lor si tranformata in proprietate?
Antecontract de vanzare cumparare
Buna ziua!
care sunt sansele si modalitatile pentru a ti transforma posesia in proprietate,cat timp a-i posedat o locuinta timp de 5 ani ,dobandita in baza unui antecontract de vanzare cumparare,termen de incheiere a contractului de vanzare fiind depasit,iar antecontractul nu a fost notat in C.F.
Buna ziua!
Daca exista proces verbal de punere in posesie pe o suprafata de teren,dar nu s a intrat efectiv in posesia acestuia,pe acel teren,intre timp,ridicandu se o spalatorie si mai multe case de locuit,ce este de facut pentru intrarea in posesie?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc!Si ar mai fi un aspect:sa zicem ca s-a reusit instrainarea cotelor -parti,fara stiinta celorlalti coproprietari,atunci in ce termen acestia ar putea ataca actele?
iesire din indiviziune
Buna Ziua!
Daca nu s-a dus la bun sfarsit actiunea de iesire din indiviziune,iscandu se neintelegeri intre mostenitori(unul dintre acestia facand o terasa langa viitorul gard),se poate vinde cotele parti ale unuia dintre mostenitori,urmand ca viitorul proprietar sa faca granituirea?
Buna Ziua!
Pentru o casa din paianta,a carei pereti au inceput sa cada ,vreau scoatere de la impozit,fiind mostenita si neputand locui in ea.Se poate fara Autorizatie de demolare,deoarece daca bate vantul mai tare ii ridica si acoperisul,care si el e putred si decazut.Cum as putea proceda?Pot pe calea unei actiuni in instanta?