avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate MicaVl

Activitate MicaVl

Răspuns la discuția Intravilan CC fara PUZ
Proprietara vrea un pret mult prea mare pentru terenul pe care il mai are. Chiar a amenintat ca ne da in judecata daca nu ii lasam cale de acces (desi ea a facut lotizarea) daca nu reuseste sa il vanda asa. In lipsa informatiilor de detaliu, am cumparat terenul fara a afla inainte despre suprapunere. Abia la ridicarea topografica am aflat ca e in neregula.

Adrian Dimitriu a scris:

Divizarea unui teren fara constructii se face fara PUZ. Acesta e necesar doar daca vreti sa construiti.
Nu inteleg cu cine vreti sa va judecati. Daca proprietara e dispusa sa puna lotul ei la dispozitie (probabil contra cost) ca sa rezolve situatia, e suficient sa mergeti la notar.

Buna seara!
Am achizitionat un teren de 400mp cu drum de servitute (mai e un teren dupa al meu si se termina "strada"). In acte apare ca fiind intravilan curti-constructii, am acte si pentru cota parte din drum. Acum vine problema: terenul se suprapune cu aleea de acces, alee ce pe lotizare a fost lasata de doar 2m. Cei de peste drum au lasat 3,5m. Intre cele 2 parti este o fasie de aprox.jumatate de metru apartinand nimanui (statului probabil). Cerand CU, mi s-a spus ca pot construi doar daca fac puz si daca acesta se aproba. Intrebarile mele sunt: lotizarea unui teren intravilan cu destinatie CC, in 5 parcele se poate face fara PUZ? Daca tot e problema cu aleea de acces (proprietara care a facut parcelarea mai are un lot pe care il poate pune la dispozitie), pot obtine in instanta o recalculare/trasare corecta astfel incat sa intru in legalitate atat cu cei 400 mp cat si cu calea de acces? In situatia aceasta se afla si vecinul care a cumparat bazat fiind ca totul este in regula...