avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Activitate exe8956

Activitate exe8956

Buna ziua,
Daca s a solicitat deschiderea procedurii de insolventa in instanta de catre un creditor, pronuntarea a fost amanata de 3 ori din cauza lipsei procedurii de citare a debitorului iar azi a fost ultimul termen prin care s a amanat din nou pronuntarea pana in data de 07.09, insa in data de 05.09 debitorul va depune la instanta cererea proprie de deschidere a insolventei, primul dosar (cel deschis la cererea creditorului) se va suspenda? Daca raspunsul este da, se suspenda din oficiu sau la cerere?
Multumesc.
Daca sunteti executat silit in baza unei hotarari executorul poate intra in imobilul dvs. In cazul in care sunteti executat in baza unui alt titlu executoriu, executorul poate intra in imobil numai dupa ce obtine autorizatia de patrundere de la instanta. (care se obtine in baza unei cereri)
Acum nu sunteti obligata sa primiti pe nimeni. Cand primiti convocarile la evaluare puteti sa nu va prezentati. Dar daca nu achitati sau nu obtineti un angajament de plata, executorul va va vinde casa si se va prezenta la usa dvs impreuna cu politia pentru a va evacua. Fie platiti, fie luati legatura cu un avocat pentru o eventuala contestatie la executare.
Depinde de unde provin. Daca reies din titlul executoriu atunci da, executorul judecatoresc poate actualiza creanta. In mod normal ar trebui sa vi se comunice incheierea prin care s a stabilit cuantumul acestor penalizari. Solicitati-i-o executorului.
Răspuns la discuția Executare fara incuviintare
Ati obtinut suspendarea de la instanta?
luati initial legatura cu executorul, acesta isi va diminua onorariul proportional cu suma ramasa de recuperat.

flaviafanea a scris:

Pe 5 aprilie s-a dat hotărârea..în care se admite in parte apelul și se constată caracterul abuziv al ....clauzelor de la pct...Și obligarea intimatelor la restituirea sumelor încasate în baza acestor clauze.
Intrebarea e daca sînt în termen din nou și pot face o nouă contestatie la executare invocând faptul că creanta nu e exigibila,certa și lichida.
Și să cer recalcularea onorariului executorului,în funcție de noua sumă

Nu are nicio legatura sediul creditorului cu executarea dvs. Cat timp instanta a incuviintat executarea in baza titlului creditorului, sunteti bun de plata. Sediul fictiv al societatii creditoare nu este un motiv pe care il puteti invoca cu succes in cadrul unei contestatii. Insa, daca dispuneti de timp si bani nu va opreste nimeni sa incercati. Luati legatura cu un avocat.
flory_mr a scris:
mergeti la executor, deschideti dosar. nu e nevoie sa notificati creditorul in prealabil. posibil ca executorul sa va ceara un avans al cheltuielilor, avans pe care vi l veti recupera. incercati sa gasiti un executor care nu are dosare de la creditorul respectiv (in cazul in care e vorba de o banca sau de o firma de recuperari).

Notsure a scris:

Buna ziua!
Daca am castigat un proces de executare silita cu intoarcerea executarii, hotarare definitiva, in cat timp este obligat creditorul sa mi restituie sumele poprite?
am incercat sa contactez telefonic, am facut cerere pe mail, raspunsul d-lor este ca voi primi un raspuns ....in 30 zile. Este ok asa? ce ar trebui sa fac?
Multumesc pentru orice raspuns care m-ar putea ajuta.

intr adevar, plangerea se depune la judecatorie, insa daca mergeti la cej e posibil sa rezolvati mai repede, sunt mai prompti decat instantele.

mergeti la executor, lasati o cerere scrisa si rugati l sa va dea un numar de inregistrare. daca nu va raspunde, puteti face plangere impotriva lui la camera.