avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Activitate Alexios

Activitate Alexios

Bună ziua,
Am intalnit următoarea situație si nu stiu cum as putea sa ajut.
Un băiețel de 8 ani a fost lovit de o masina si spitalizat pentru 2 săptămâni. Părinții provin din mediul rural, nu sunt asigurati si nici nu au fost vreodată iar in urma accidentului nu au solicitat nici o despăgubire vinovatului. In declaratia data poliției, parintii au specificat ca nu acuza persoana responsabila neștiind ca băiatul va avea nevoie de spitalizare. Dupa spitalizare, perioadă in care baiatul a suferit si o intervenție chirurgicala la picior, au primit de la spital o dispoziție de plata in valoare de 3500 de lei, bani de care nu dispun.
As vrea sa stiu daca exista vreo posibilitate ca părinții sa plătească retroactiv la Casa de Asigurări pentru a nu fi nevoiți sa mai plăteasca spitalizarea. Daca da, cate luni ar trebui sa plătească si despre ce suma ar fi vorba?
Părinții au fost sfătuiți sa-si angajeze un avocat si să-l dea in judecata pe responsabil dar, sunt reticenti cand vine vorba de judecata si au aflat ca procesul poate dura foarte mult si ca implica costuri pe care nu le-ar putea susține.
Chiar daca vor face un efort considerabil sa plătească aceasta suma spitalului, au nevoie de o soluție deoarece, peste 2 luni, băiatul va mai avea nevoie de o intervenție chirurgicala la același picior accidentat si probabil va fi din nou spitalizat si se vor afla in aceiași situație.