avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Activitate AG

Activitate AG

a mai trecut aproape un an... imposibilitatea asta juridica inca este in vigoare :(

[ link extern ]
#-o
aici cred că tu greşeşti, dacă te uiţi în fişa actului, alin. (2) al art. 34 nu este afectat de nici una din modificări.
[ link extern ]

În plus, în varianta republicata în 2008, art. 34 alin 2 este renumerotat ca "art. 40 alin (2)" şi ÎNCÃ ESTE PREZENT

[ link extern ]

astfel, vei observa că HG 1022 are rol de normă metodologică suplimentară/explicativă în ceea ce priveşte prevederile legii 608

nu mi se pare normal ca o normă metodologică să rămână în vigoare în timp ce legea pe care o detaliază este abrogată.

Din păcate în RO se poate întâlni şi aşa ceva. X-( #-o



Iar art. 107 din constituţia în vigoare în 2002 (constituţia din 1991) scrie
"
Articolul 107 - Actele Guvernului
(1) Guvernul adoptă hotărâri şi ordonanţe.
(2) Hotărârile se emit pentru organizarea executării legilor.
[...]
"

deci pentru organizarea executării legilor. Art. 107 nu dă dreptul guvernului să emită hotărâri independente într-un domeniu care este deja reglementat de o lege, dimpotrivă, acele hotărâri trebuie sa fie dependente de legea respectivă.
din punct de vedere tehnic nu imi dau seama cum poate sa va afecteze negativ faptul ca el nu mai are calorifere.

Cel mult poate sa va afecteze pozitiv prin faptul ca agentul termic (apa calda) nu mai ajunge la el in calorifere, nu mai exista scadere de presiune pe circuitul apei, si astfel ajunge un volum mai mare de apa calda la dvs in calorifer.

Problema pe care o aveti cu temperatura scazuta este posibil sa existe din cauza aerisirii incorecte a circuitului de incalzire. Verificati sa nu aveti aer in calorifere si daca aveti aceasta problema evacuati aerul din instalatie. Daca aveti dopuri/robinete de aerisire la calorifere deschideti-le putin pana iese doar apa prin ele (Atentie sa folositi o cutie portabila/galeata pentru colectarea apei, pentru ca TREBUIE sa iasa apa pe la robinetul de aerisire, nu aer. Daca iese aer tineti robinetul deschis pana incepe sa iasa apa fara bule de aer)
L608 este abrogata IN INTREGIME nu doar anumite articole

OG 20/2010, la art. 14 scrie:
"Art. 14
Pe data intrarii in vigoare a prezentei ordonante se abroga:
a) Legea nr. 608/2001 privind evaluarea conformitatii produselor, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 419 din 4 iunie 2008, cu completarile ulterioare;
b)
[... etc...]"

dar nu se mentioneaza HG 1022 DELOC in lista de acte abrogate



P.S. "bomboana pe coliva", lista cu alte hotarari care au temei legal in L608:

[ link extern ]
iar printre ele gasim:

Ordinul nr.1.954 din 9 august 2010 al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, ordin ce se fundamenteaza tot pe L608, iar la cateva zile dupa aparitia ordinului se abroga legea (OG 20 se aproba in guvern pe 18 august 2010).

durere mare, nu stie stanga ce face dreapta acolo.
m-am lovit astazi de o neclaritate (imposibilitate ??) juridica:

HG 1022/2002 cu temei legal in L 608/2001

L608 = evaluarea conformităţii produselor
HG 1022 = regimul produselor şi serviciilor care pot pune în pericol viaţa, sănătatea, securitatea muncii şi protecţia mediului

Legea 608/2001 a fost abrogata prin OG 20/2010 (stabilirea unor măsuri pentru aplicarea unitară a legislaţiei Uniunii Europene care armonizează condiţiile de comercializare a produselor)

Ce nu inteleg eu este:
1)
de ce L608 inca apare SIMULTAN si ca fiind in vigoare dar si ca fiind abrogata pe site-ul Camerei Deputatilor
2) de ce hotararea 1022, avand temei legal in L608, nu este abrogata si ea la randul ei fiindca i-a disparut temeiul legal.

[ link extern ]
"
Încadrare: act normativ
Cu functie: de baza
În vigoare: da
[...]
Abrogată: O.G. nr.20/2010 privind [...]
"
Răspuns la discuția Trecere de la CCC1 la CCC2
vad ca in articolul cu reducerea scrie ca se aplica "pentru copiii nascuti dupa 1 ianuarie 2011", deci cred ca pe tine nu te afecteaza modificarile

(nota: initial am scris un alt text dar mi-am dat seama ca am citit gresit articolul)
Nu stiu daca sa postez mesajul acesta aici sau in sectiunea "Probleme in site"... cred ca mai degraba aici, fiindca este atat o reclamatie cat si o sugestie.

Am primit aseara (8 decembrie) un mesaj automat de la programul manager de newsletter precum ca m-ar fi dezabonat automat fiindca nu as fi citit articole de mai bine de o luna, fapt TOTAL incorect, deoarece stiu sigur ca ultima data inainte de primirea respectivului mesaj am citit articolele pe 2 sau 3 decembrie.

Va rog sa verificati algoritmul de detectie al inactivitatii, este posibil ca programul manager de newsletter sa aiba ceva probleme pentru detectia activitatii, pentru ca adresa mea de email contine caracterul "+" (plus) in nume.

Daca aceasta este cauza, va rog sa reparati programul, deoarece nu este compatibil cu standardele.

RFC 2821 sectiunea 2.3.10 Mailbox and Address, spune "...the local-part MUST be interpreted and assigned semantics only by the host specified in the domain part of the address.". In particular, pentru unele servere, utilizatorul "smith" este diferit de utilizatorul "Smith".

Adresele cu plus sunt unul din beneficiile acestei limitari. Unele servicii de email (precum este Google in acest caz) permit unui utilizator sa adauge o +eticheta la adresa lor de email (joe+eticheta@gmail.com). Textul etichetei poate fi folosit in aplicarea regulilor de filtrare.

Vedeti si RFC 2821 si RFC 2822:
tools.ietf.org/html/rfc2821
si
tools.ietf.org/html/rfc2822

Standardul informational RFC 3696, scris de autorul lui RFC 2821, explica aceste lucruri in detalii si in termeni clari, cu unele mici erori notate in erate.
tools.ietf.org/html/rfc3696
si
www.rfc-editor.org/errata_search.php?rfc=3696

~~~~