avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Activitate Iuliaman89

Activitate Iuliaman89

Concediul de îngrijire a copilului se considera vechime în munca în cadrul militarilor?
Sa înțeleg că, colegul, cu o vechime în armată de 1 an, beneficiază doar de 32 de zile calendaristice, concediu de odihnă, nu de 38 de zile?

Cornel Vasile a scris:

Este o diferenta între cele 2 expresii în acest caz.

Vechimea în serviciu ce se ia în considerare la determinarea concediului de odihnă este aceea pe care ofiţerii, maistrii militari şi subofiterii o împlinesc în cursul anului calendaristic pentru care li se acordă concediul şi se stabileşte potrivit legii pensiilor militare.



Am un coleg cadru militar care a lucrat 10 în civilie și are 1 an vechime ca militar.
La stabilirea numărului de zile de concediului de odihnă la militari este specificat termenul "vechime în serviciu " nu în muncă. Este o diferenta între cele 2 expresii în acest caz? Se poate cumula vechimea în civilie cu cea din sistemul militar la calculul concediului de odihnă?
In aceeasi situatie sunt si eu..schimbare de nume. Imi puteti spune daca ati mai facut ceva act aditional?
Discuție Chirie bugetar
Lucru in Ministerul Apărării
In urma cu cativa ani am cumparat cu prima casa un apartament..pierzand dreptul de a mai beneficia de chirie.
Acum m-am despartit de sot ( inca nu pe cale oficiala).
Pot beneficia de chirie din moment ce nu mai locuiesc in apartamentul luat impreuna sau trebuie sa astept sa se emita un ordin judecatoresc( divort-partaj) in care sa se precizeze ca nu mai stau in acel apartament.?
Duc prin cumul o functie de gestionar , neplatita in plus la salariu. Cei de la contabilitate au decis sa imi traga garantie materiala pt aceasta functie.
Se poate face asta?
Adica dupa ce ca lucru in plus, fara sa se vada nimic in plus la salariu...ma trezesc si cu retineri ..salariu mai mic
Sunt sef grupa (am in subordine cativa oameni cu care imi desfasor anumite activitati) . Lucrez in MApN. Pe langa aceasta fc mai am oficial inca 2 functii plus neoficial inca una.
Imi e greu cu toate functiile, intr-adevar, dar cele 2 legislatii le-am citit insa sunt unele chestii pe care inca nu le inteleg si nu stiu daca le fac bine. Nu am primit niciun control de sus , desi mi-as dori..dar sa ma invete nu sa dea cu mine de pamant
Multumesc pt raspuns
Buna ziua. Duc de 1 an , prin cumul, functia de responsabil SSM .
Nu am niciun curs de pregatire, nu a venit nimeni sa imi explice ceva..toate le iau pe dibuite si nu stiu daca e bn ceea ce fac. Am tot solicitat in dari de seama si rapoarte acest lucru si am solicitat participarea mea la o convocare de specialitate macar dar nu am primit nicio informare.
E legal ?
Inca o intrebare: functia dusa prin cumul se duce pro bono sau angajatorul e obligat sa ma remunereze cu ceva in plus la salariu?
Lucrez in MApN. E vorba de serviciile de 24 de ore