avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Activitate socialdisease

Activitate socialdisease

Discuție Locuri publice
Acum ceva timp, am avut un mic conflict cu un angajat de pază al spitalului județean de unde locuiesc. Omul era și tare recalcitrant și chiar nu aveai ce să discuți cu el, era la nivel jos ca să nu mă exprim altfel.
Singurul lucru pe care îl puteam face era să îi aplic câteva să îl calmez dar asta mă ducea pe mine la nivelul lui jos și îmi atrăgea și un dosar penal aiurea, așadar, am chemat poliția.
Politistii erau garcea, se cunoșteau cu respectivii de la pază care s-au strâns în turmă și m-au agasat cu incompentența lor.
M-au forțat să opresc filmarea sub pretextul că nu am voie acolo.
Întrebarea mea e, curtea spitalului respectiv, nu e loc public?
E o instituție publică unde au acces toți cetățenii, oricând, chiar și în spital ar trebui să pot filma.
Cel mai sigur au abuzat văzând că nu le zic nimic, dar vreau să mă asigur pentru a știi pe viitor.
Sunt preocupat în mare parte pe legea penală și tot ce ține de ea iar la partea civilă nu mă prea pricep, desi ar trebui.
Loc public e orice spațiu destinat oamenilor, eu așa știu, chiar și un magazin alimentar sau de haine, el e proprietate privată, SRL, PFA, ce o fi el, dar e destinat tuturor și nu are restricție la o anumită categorie de persoane, deci normal e loc public și aș avea tot dreptul să filmez și acolo.
În curtea spitalului, la fel, nu are nici o relevanță că îmi cere paza sau poliția sau armata să nu filmez, normal e o încălcare a unui drept să mă forțezi să nu mai filmez pe un spațiu public / într-o instituție publică sau să îmi spui să filmez de după barieră, parcă în curtea spitalului, după ce treci de bariera aia, nu e acelasi loc public ci se schimbă în ceva privat.
Dacă era spital privat era altceva, cât timp spitalul e JUDEȚEAN, din start nu poate fi restricționat si e LOC PUBLIC.
Mulțumesc pentru timpul acordat și aștept răspunsuri și dacă se poate, aștept și exemple de locuri publice.
Să nu mai zic că politistii lui pește, m-au luat și că îmi dau tot mie amendă pentru că s-a produs un scandal și că dacă au fost chemați ei trebuie să dea amendă.
Adică dacă ai o problemă cu un cretin și chemi poliția tocmai ca să nu îl rezolvi tu că ei și așa sunt inutili, ei îți acordă tot ție amendă că te-ai certat cu el?
PĂI DEAIA V-AM CHEMAT, SĂ REZOLVAȚI CONFLICTUL CU IDIOTU' ĂSTA Si SĂ LUAȚI MĂSURI.
Gen, e pe modu', dacă ai un conflict cu cineva în stradă și chemi poliția că deaia le dai salarii, primești amendă tot tu că te-ai luat la ceartă cu ăla.
Deci, era mai bine să ce? Să te cerți până mâine cu ăla fără să chemi sau să îl rezolvi tu și să pleci?