avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Activitate Alina Constantin

Activitate Alina Constantin

Răspuns la discuția Declaratie Unica PFI
Va multumesc pentru raspuns!
Buna ziua,
Am SPV-UL activat si dupa nenumarate incercari nereusite de depunere a Declaratiilor Unice ( Rectificativa pentru 2018 si Veniturile Estimate pentru 2019) am hotarat sa merg la ghiseu la ANAF sa intreb ce fac gresit si unde nu am completat bine. I-am explicat doamnei de la ghiseu ce si cum am completat si ce erori apar in Recipisele primite ca raspuns de la ei, dansa mi-a spus sa debifez Declaratie Rectificativa pentru 2018 si sa o depun ca Declaratie initiala iar in cea pentru 2019 sa bifez la Venituri Estimate. Am Devalidat Formularul pentru 2018, l-am modificat, l-am Validat din nou, l-am trimis si a fost inregistrat cu succes.....Am trecut la Formularul pentru 2019, l-am Devalidat, bifele erau la lucrile potrivite (Venituri Estimate etc.), l-am Validat din nou, l-am trimis si pe acesta si primesc Recipisa in care aparea o eroare O declaratie initiala a mai fost depusa.
Merg din nou la ANAF sa vad ce apare depus si ce trenuie sa fac in continuare. Vorbesc cu alta doamna care mi-a spus ca pe acelasi formular trebuia sa bifez Rectificativa pentru 2018 si Venituri Estimate pentru 2019 si ca in sistem imi apare Declaratie Unica pentru 2018 (care nu apare ca Rectificativa) si anul 2019 apare depus pe zero. M-a sfatuit sa modific si sa bifez la Rectificativa pentru 2018 si la Venituri Estimate pentru 2019, sa validez din nou Formularul si sa-l trimit - am facut tot ce mi-a zis insa nu am putut valida formularul deoarece, daca Rectific doar pentru 2018 atunci in dreptul anului 2019 nu trebuie sa mai bifez sau sa completez nimic sau, pentru a-mi putea fi validat formularul trebuie sa bifez si la Rectificativa pentru 2019. Vorbesc din nou cu cea de a doau doamna, ii explic care e problema, dansa imi spune sa debifez tot ce tine de 2018 si sa las bifat doar la Venituri Estimate 2019 - am facut asta, am reusit sa validez Formularul, l-am trimis si in Recipisa primita apare aceeasi Eroare - O Declaratie initiala a mai fost depusa.
Repet, in acest moment, in sistemul ANAF, eu apar cu o Declaratie depusa cu succes in care apar veniturile reale si impozitul de platit pentru 2018 iar anul 2019 imi apare pe zero. Intrebarile mele sunt : Cum procedez in aceasta situatie, modific din nou Formularul si bifez Rectificativa si in dreptul lui 2018 si in dreptul lui 2019? Este mai bine sa las Formularul asa cu 2019 pe zero? Este ok ca in ceea ce priveste anul 2018 Declaratia nu apare ca Rectificativa ci ca Declaratie Initiala?
Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Informatii PFI
Buna dimineata!
Multumesc mult.
O zi buna!
Discuție Informatii PFI
Buna ziua! Doresc sa stiu daca trebuie sa completez declaratia unica de venit in momentul in care ma inregistrez ca PFI si care sunt cheltuielile pe care le pot deduce.
Multumesc anticipat.