avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Activitate FloriMoise

Activitate FloriMoise

Poprire.
Bună seara,am o poprire pe salariu de 50% încă din 2017,poprirea este de la ANAF.banca cu care lucrez ING are la dosar mai multe adeverințe din care reiese că angajatorul meu îmi retine lunar 50%din salariu până la acoperirea soldul. Toate bune.Am fost in îngrijire copil, moment în care nu am mai încasat salariu și automat nu s.a mai platit poprirea. Am inceput munca și la salariul din decembrie,ce l.am primit azi, angajatorul a reținut cota parte ptr ANAF 50 % ceea ce era și normal ,numai că și banca ING îmi oprește încă 50% din ce a rămas. Am vorbit cu ei-banca și spun că trebuie să aduc de la executor -anaf -o declarație prin care ei-anaf sunt de acord cu faptul că angajatorul îmi retine lunar aceea cota parte de 50% .După asta voi putea de la următorul salariu sa am contul deblocat și că cei 50% reținuți și de banca nu.mi vor mai fi înapoiați ptr că deja i.au atribuit către ANAF,chiar daca eu aduc dovezi că acești bani au avut deja poprirea aplicată! Pot sa fac ceva in acest sens? Practic pe acest salariu au fost reținuți 75 %.
Mulțumesc frumos pentru răspuns,da,nu știu ce m.a lovit de am asemenea scenarii.

raluk0207 a scris:

Dar de ce trebuie să vă gândiți la moarte? Ca muriti dvs, ca muriti toti?
Aveti o viziune cam macabră.
Promisiunile verbale nu inseamna nimic.
Soțul dvs ii poate dona acum jumătate din teren fiului dvs.
Oricum, fiul nu va avea capacitate juridica decât la 18 ani si pana atunci nu va putea face nimic.

Mulțumesc frumos pentru răspuns.

gi-jane2 a scris:

Pacat ca ati facut niste greseli aiurea , intai ati cumparat ca sa intrebati apoi ce faceti.. ati facut conventie matrimoniala de saparare de bunuri, si terenul e al lui propriu?
Super...ce cauta teren pe numele lui daca ba ii sunt de la parintii dvs? Ma rog, piate situatia atunci, aza a impus..
Ce poate face acum e sa ii doneze jumatate de teren daca vrea , copilului dvs, dvs il asistati/ reprezentati...iar pt casa sa faca testament pt ca fratele nu e mostenitor rezervatar.
Oricum, ar fi bine sa discutati cu un avocat ca sa faceti macar acum lucrurile corect, in functie de ce vrea fiecare.


Eu și soțul meu suntem căsătoriți de 3ani,avem împreună un copil.Eu mai am un copil din prima căsătorie.Soțul meu a achiziționat un teren doar pe numele său,ajutat de părinții mei cu promisiunea verbala ca atunci când fiul meu din cealaltă căsătoriei va împlini vârsta de 18 sa primească jumătate din teren,că celuimic iar reveni de drept.Noi avem încheiata o convenție matrimonială.O întrebare mă frământă de ceva timp,speriata fiind de accidentele rutiere,daca eu și soțul meu cât și fiul avut împreună cu soțul actual decedam, cum fac ca terenul achiziționat în timpul căsătoriei sa.i revină lui/fiului meu avut înainte căsătoriei? Soțul mai are și o casă în care locuim care este primită moștenire de la părinții săi ,la aceasta știu că nu ar avea dreptul fiul meu din alta căsătoriei și că i.ar reveni fratelui sotului meu ,in cazul nefericit in care toți decedam . Mulțumesc aștept cu interes răspuns
Răspuns la discuția Datorii Anaf+Bancă
In altă ordine de idei,deși suntem departe de acel moment,eu provin dintr-o familie cu 3frati, părinții mei au un imobil și un petic de pământ la țară (valoare mica in comparație cu debitul meu),când aceștia nu vor mai fi cum ar trebui sa procedez ,in cazul in care as moșteni o parte din acele bunuri,sa nu fiu executata?
Răspuns la discuția Datorii Anaf+Bancă
Mulțumesc.Dar daca nu as avea venituri (salariu) pe care să pună poprire (Să fiu casnică)? Care ar fi urmările și în cazul acesta in cat timp s.ar prescrie? Menționez că nu dețin bunuri proprietate personala,am 2copii minori,căsătorită recent cu convenție matrimonială (la notar),soțul deține un imobil primit moștenire cu mult timp înaintea căsătoriei.

gi-jane2 a scris:

Nu poate interveni prescriptia ca termenul e intrerupt de fiecare data de plata.

Bună ziua,as vrea să știu când se prescrie o datorie către ANAF? Povestea este că în urma cu multi ani am avut o societate comerciala ce a intrat în faliment cu datorii foarte mari la bugetul de stat,in urma falimentului s.a decisi că admistratorul societății (eu) sa răspundă solidar și ca persoana fizica pentru acoperirea debitului. In momentul de fata am poprire pe salariu de 50%(datorii ANAF+bancă), ideea este că suma fiind atât de mare eu nici până la sfârșitul vieții nu voi putea acoperi acest debit din salariu /pensie (poprire). Bunuri imobiliare nu dețin.