avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Activitate Chloej

Activitate Chloej

Cat este contributia la sanatate pentru un angajat dintr-un domeniu obisnuit de activitate?
Răspuns la discuția Completarea fomularului 230
Multumesc, am inteles ca nu toata lumea primeste, desi nu a inmanat personal documentul

radumititean a scris:

ar fi trebuit sa primiti "Notificare privind destinaţia sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul anual datorat pentru susţinerea entităţilor nonprofit/unităţilor de cult" conform formularului aprobat prin anexa 3 la Ordinul ANAF 15/2021. Va puteti interesa la ANAF ce s-a intamplat, de ce nu ati primit notificarea...

Răspuns la discuția Completarea fomularului 230
Nu am primit, desi nu am depus personal

radumititean a scris:

se practica doar daca nu depuneati Dvs. declaratia 230 ci o depunea ONG=ul beneficiar, ca sa se reduca fraudele in cazurile unor ONG fara scrupule care completau in fals formulare 230 fara stirea celor care figurau ca redirectionatori in speranta ca acestia altminteri nu ar fi depus deloc formularul 230 si deci nu s-ar fi aflat ca ei in realitate nu redirectionasera nimic....

Ar trebui anual dupa completarea fomularului 230, in ce priveste directionarea din impozit, sa primim acasa o instiintare cu entitatea unde am directionat, de la organul fiscal?
Multumesc! In afara de D112, angajatorul mai trebuie sa depuna si alte documente la alte institutii pentru a se vedea calitatea de coasigurat?

Cornel Vasile a scris:

Acte necesare pentru coasigurat:
[ link extern ] /

Documentele de coasigurare nu e suficient sa fie depuse la angajator? Iar angajatorul, mai depune alte documente in afara de d112 pentru a trece coasiguratii? Multumesc!
Administratorul poate fi angajat in propriul lui SRL?
Multumesc! Iar daca modalitatea de calcul a salariului este cea obisnuita, se contribuie si la pilonul 2?

Grama Cornel - Consultant fiscal a scris:

Da cu mentiunea ca salariul minim brut este 4582 lei .

Asadar, dacã o firmă de construcții nu se incadreaza la facilitati, acordã salariul minim brut de 4000, iar pentru contributia de CAS se va datora 25%?
Buna ziua!

Pentru un angajat din sectorul constructiilor, dar care nu beneficiaza de facilitati, si angajatorul cotizeaza lunar 25% la CAS, se contribuie la Pilonul2?
Multumesc!