avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Activitate morosanucarmen

Activitate morosanucarmen

Nu știu dacă mesajul meu ultim a fost postat. Mulțumesc mult pentru că îmi răspundeți!
Sigur, nu voi cere eu evaluarea! Avocatul a zis că aici se va ajunge, că judecătorul v-a cere evaluarea daca cei 2 moștenitori nu răspund de nici un fel, nu renunță la moștenire dar nici nu cer ceva.
Eu credeam că, dacă un moștenitor care a acceptat inițial moștenirea, nu vine la proces, nu vrea să semneze propunerea mea de împărțire a pământului, nu mai răspunde la telefon, nici nu scrie că renunță la moștenire, nu vrea nimic, nu se prezumă că renunță la tot sau că e de acord cu ce am propus eu?
Mulțumesc pentru răspuns! Eu primesc cel mai puțin că valoare. Am împărțit după cum voia fiecare inițial...cînd am pornit procesul. Doi moștenitori sint multumiti. Ceilalți doi moștenitori nu mai par interesați de nimic...nu răspund la telefon, nu merg la proces..nici nu renunță....nici nu vor ceva.
Daca se face evaluarea terenurilor care va costa mai mult decât valoarea pământului, nu vad cu ce se schimba situația pt că cei doi tot nu vor nimic....nici nu renunță la moștenire, nici altceva.
De trei ani sunt in proces de succesiune cu rudele mele. Este vorba de împărțit niste loturi de pămînt. Suntem 5 moștenitori. Ca reclamant, am propus o partajare care a fost acceptată de doua rude.
Avem probleme cu celelalte doua rude:
- Un moștenitor nu a cooperat niciodata cu noi: adică nu a acceptat dar nici nu a respins calitatea de moștenitor. Pur și simplu nu a răspuns la nicio solicitare.
- Celălalt a acceptat inițial calitatea de moștenitor dar, se pare că nu-l mai interesează nimic, nu răspunde la telefon de unde înțeleg că nu vrea să semneze propunerea mea de partajare, ca nu vrea să renunțe la moștenire, că nu vrea sa trimită nici o declarație la judecatorie că renunță sau nu, să spună ce dorește,
Avocatul meu spune că singura soluție este evaluarea terenurilor!? Altfel procesul nu se mai termină niciodată?!
Ce părere aveți? Ce va avea în vedere judecătorul la împărțirea loturilor? Este obligatorie evaluarea terenurilor în acest caz?
Eu credeam că dacă unii moștenitori nu răspund la propunerea mea nici cu DA, nici cu NU, atunci partajarea se face conform propunerii mele acceptate de cele două rude. Nu înțeleg la ce ar folosi evaluarea terenurilor.
Vă mulțumesc anticipat și aștept cu nerăbdare sfatul dumneavoastră!
Răspuns la discuția Carnet de munca-interpretare date
Multumesc pentru mesaje!
Răspuns la discuția Carnet de munca-interpretare date
Unele perioade din adeverinta coincid cu cele din CM, altele, nu.
Răspuns la discuția Carnet de munca-interpretare date
Unele perioade din adeverinta coincid cu cele din CM, altele, nu.
Răspuns la discuția Carnet de munca-interpretare date
In adeverinta nu scrie nimic referitor la de gradatie de merit care apare in CM incepind cu 01.01.1994.
Răspuns la discuția Carnet de munca-interpretare date
Multumesc mult pentru raspuns! Totusi, salariile de merit se dadeau pentru o perioada de cel putin 3 luni, nu numai pentru o luna.

In cazul in care gradatia de merit este trecuta in Carnetul de Munca dar in adeverinta nu apare, se va lua in considerare la calcularea pensiei? Casa de pensii spune ca nu va lua in considerare deoarece in adeverinta nu este trecut si adeverinta mentioneaza la final ca ea "corecteaza si completeaza inscrisurile din CM"
In carnetul meu de munca vechi este urmatoarea notare:
01.01.1993-salariu tarifar 25 000 +salariu de merit, conf. HG....2 500
12.08.1993-salariul tarifar 30 000
01.12.1993-salariul tarifar 40 000
01.01.1994-salariul tarifar 45 000+gradatie de merit conf HC...9 000

Dupa cum se poate vedea, incepind cu data de 12.08.1993 pina pe 01.01.1994 nu mai este trecut salariul de merit.
Cum se interpreteaza aceste notari? Ca am beneficiat de salariul de meriti o luna de zile sau am primit salariul de merit pina pe 01.01.1994?
Dupa cum inteleg eu, in carnetul de munca se fac notari NUMAI cind apar noi modificari; de ex., salariul tarifar de 25 000 a fost pe intreaga perioada 01.01.1993-12.08.1993. Prin analogie, daca nu se mai face nicio precizare in carnetul de munca, salariul de merit ar trebui sa fie incepind cu data de 01.01.1993-01.01.1994.
Este corect asa?
Pe de alta parte, institutia unde am lucrat mi-a eliberat o adeverinta cu sporurile, salariile de merit, gradatii, in care nu apare salariul de merit in perioada din Cartea de Munca. Pentru stabilirea pensiei, ce prevaleaza: inscrisurile din Cartea de Munca sau adeverinta eliberata? Casa de pensii mi-a comunicat ca va lua in considerare adeverinta pentru ca, la finalul ei, este trecuta mentiunea: "prezenta adeverinta completeaza si corecteaza inscrisurile din Cartea de Munca".

Multumesc pentru atentie!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sintem 3 frati. parintii au decedat acum multi ani dar nu am facut iesirea din indiviziune pentru terenurile agricole mostenite.

Unul dintre frati nu vrea sa participe la procesul de iesire din indiviziune. In acest caz, cred ca va trebui sa ma adresez instantei care sa imparta pamintul intre noi.

Puteti sa-mi spuneti ce pasi trebuie sa urmez si ce taxe trebuie sa platesc? Stiti cam cit timp ar dura toata procedura?