avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Activitate Cositel

Activitate Cositel

Acum ce sa mai fac.. Am discutat si cu avocatul familiei si a zis odată ce m-am implicat, merg pana la capăt si in funcție de cum va fi situația, se poate ajunge la judecata in cazul unor probleme.. Pana la urma am plătit de săptămâna trecută valoarea ei si mi-a zis ca in 2~3 săptămâni va ajunge. La baza achitarii am primit doar factura.
Sunt sigur ca aveți dreptate. Am vorbit si cu alte persoane care a cumpărata mașini de la ei si au zis ca au fost in regula.. La fel plata totala in avans iar după 2~3 săptămâni au venit cu mașina exact ca in descriere, exact cum discutase, cu nr roși, itp + rovinieta 3 luni. Cu toate astea tot nu ma las convins. Am luat legătura cu avocatul familie insa are prea încărcat programul momentan.. Maine am sa discut mai in detaliu cu dansul si vad ce obtin. Am înțeles ca totuși unele firme care lucrează cu alte firme, la fel procedează cu contract v-c iar cu clientul doar cu facturi. Pe mine nu ma convinge si istoricul firmei care este foarte slab. Pe făcura am toate detaliile despre ea, adresa, CIF, RC, persoana care a emis factura, inclusiv seria buletin si cnp, cu stampila si semnătura firmei s.a....
Nu am decât factura pe plata avansului. Am sunat astazi si am spus ca diferenta o plătesc abia după testarea mașini dar a zis ca in acest caz costul ei va fi mai mare în condiția in care ei vor suporta toată plata mașinii. Când am spus de contract, a spus ca doar pe baza facturii se face vânzarea către mine. Doar cu plata avansului, costul ei este mai mare dar cu plata integrala costul este prețul stabilit inițial. Firma accepta si plata in rate (cu ajutorul unei firme de creditare) si la fel mi-a zis la început ca masina va fi adusa abia după ce creditul este acceptat si depus în contul lor. A specificat ca dacă masina vine cu probleme tehnice toti bani imi sunt restituiti, inclusiv avansul. Daca nu are probleme, eu o pot testa și după primesc restul actelor... Toate ca toate dar tot absurd mi se pare.. Va rog un răspuns ceva sa nu pierd banii aiurea. Firma se numește MGM AUTOMOBILE CONPANY SRL. Poate a mai auzit cineva de ei.
Tocmai asta mi sa părut ciudat, desi la început a zis ca plătesc restul în momentul în care sunt decis pe mașină, acum mi ia cerut înainte, sunt începător și nu știu procedura, dar ma documentez pe internet cât pot de mult.. Pe net nu găsesc informații despre firmă, doar când a fost înregistrata și adresa, desi la adresa nu am ajuns ci doar prin oraș ne-am întâlnit. Pe pagina lor fb au vreo 8 recenzii și doar anunțuri cu mașini pe stoc. Mulțumesc pt răspuns. Am sa cer sa facă un contract și vad ce urmează.
Mai nou, am găsit pe fb lor un certificat "firma de încredere" semnat și stampilat de centrul de cercetare a opiniilor clienților cbok srl, București.
Buna seara! Săptămâna trecută am contactat o firma de import mașini sh din Germania în vedea achiziționării unui autoturism. După alegerea acestuia mi-a fost cerut un avans de 500e (valoarea totala fiind de 2800e) pt care mi sa dat și factura cu stampila firmei, si am semnat 3 exemplare (pt mine, contabil si persoana principala din firma). Azi ma sunat și a zis ca masina va ajunge în 2 sapt iar eu luni trebuie sa achit și restul platii. Deși am întrebat de ce e necesar plata în avans a întregului preț, a spus ca e mai bine ca, cheltuielile aferente sa fie pe bani mei și nu pe ai firmei...credeți că e bine sa nu plătesc pana când vad și testez masina sau nu s-ar pune problema atata timp cat am factura firmei..?!