avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 234 soluții astăzi
Forum Activitate despagubirirca

Activitate despagubirirca

Bună ziua, am o prietena care lucrează la o firmă care are pe putin 3000 de angajați, că agent de pază. În aceste zile șeful ei de la paza o obligă să îi testeze pe muncitorii care intră în întreprindere cu acel aparat de temperatură. Ea refuza sa faca acest lucru pentru că are o boală cronică si ii este teamă, intrebarea mea este daca angajatorul poate lua măsuri împotriva ei si care sunt legile care îi protejează pe angajați cu boli cronică,mai ales că i sa spus ca va avea raport si multe alte repercusiuni din acest refuz .Cine trebuie să facă acest lucru cu măsurarea temperaturii în condiții de pandemie agentul de pază sau un cadru medical din incinta întreprinderi.Multumesc !
Domnule de ce împreună cu soția actuală nu puneti pe hartie cheltuielile pe care le faceți cu actualul copil atât bănești cât și educațional și dacă copilul pe care l ați lăsat în urmă mai este si mai mare decât cel actual mai înmulțit un procent de cel putin 10 % (ști foarte clar că cu cât este copilul mai mare cu atât cheltuielile sunt mai mari) veți vedea că executarea pe venitul dumneavoastră este îndreptățită. Așa că nu îi văd rostul acestei plângeri din partea dumneavoastră!

AdrianSA a scris:

Buna ziua!

Ce se intelege mai exact din punct de vedere juridic in cazul obligarii la plata pensiei de intretinere in valoare de 1/4 din venitul net lunar?

Este vorba de venitul obtinut cu caracter permanent (salariul net), venit cu caracter continuu de la o luna la alta, sau se considera venitul net din fiecare luna chiar daca in acesta sunt prinse si anumite prime ocazionale, fara a se specifica caracterul lor de prime (bonusuri)? S-a stabilit destul de clar ca norma de hrana, bonurile de masa nu intra in discutie.

Pararea mea: Consider ca pensia de intretinere a minorului se acorda pentru a satisface nevoile ascestuia, iar nevoile acestuia nu au cum sa se modifice exact in lunile in care parintele obligat la intretinere ar putea obtine o prima.

Multumesc!