avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Activitate Alexap3

Activitate Alexap3

Multumesc @w_v_w_v, mi-ati raspuns punctual!
Ar fi bine sa fie asa, dar tocmai ce mi s-a adus la cunostinta ca in Codul de Procedură Fiscală parte integrantă din Lege 207/2015, Ordinea stingerii obligaţiilor fiscale, este specificat:

Art. 165. -
(1) Dacă un debitor datorează mai multe tipuri de obligaţii fiscale, iar suma plătită nu este suficientă pentru a stinge toate obligaţiile, atunci se stinge obligaţia fiscală pe care o indică debitorul, potrivit legii, sau care este distribuită potrivit prevederilor art. 163, după caz, stingerea efectuându-se, de drept, în următoarea ordine:
a) toate obligaţiile fiscale principale, în ordinea vechimii, şi apoi obligaţiile fiscale accesorii, în ordinea vechimii;
Buna seara,

A trecut peste 10 ani de la ultimul mesaj postat aici si ma gandesc ca s-a mai schimbat legislatia.

Am o intrebare, in Asociatia de Proprietari este un proprietar care a acumulat destul de multe datorii (intretinere + penalitati). Sa spunem 9000 ron restanta intretinere + 6000 ron penalitati. Acum doreste sa mai achite 3000 ron (acum 6 luni a mai achitat alti 3000 ron).
Care este ordinea legala de stingere a datoriilor? Acesti 3000 ron de unde se scad mai intai ? Restanta cea mai veche la intretinere este ianuarie 2021 iar penalitatile ianuarie 2020 (a cam trecut 3 ani ...). Trebuie comitetul sa ia o decizie in acest sens sau este specificat in statutul asociatiei ?

Multumesc!
S-a mai schimbat ...

În forma actual, dispozițiile art. 28 din Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap prevăd următoarele:

“(1) Persoanele cu handicap, precum și însoțitorii sau, după caz, asistenții personali ai acestora, deținători de autoturisme, beneficiază de scutire de la plata tarifului de utilizare a rețelelor de drumuri naționale, prevăzut în Ordonanța Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 424/2002, cu modificările și completările ulterioare."

Informatii si pe site-ul CNADNR, link aici: [ link extern ]

"TARIFE DE TRECERE pentru utilizarea podului peste Dunăre între Giurgeni și Vadu Oii | Ordin 1836/2018"

"m) autoturismele deţinute sau, după caz, folosite în baza unui drept legal de către persoanele cu handicap accentuat sau grav sau deţinute de persoane îndreptăţite să beneficieze de gratuitate în numele persoanei cu handicap accentuat sau grav; ".
"30) pentru fiecare persoană cu handicap accentuat sau grav se acordă exceptarea de la plata tarifului de trecere pentru un singur autoturism deţinut sau, după caz, utilizat în baza unui drept legal conform datelor înscrise în certificatul de înmatriculare, sau deţinut de persoanele îndreptăţite să beneficieze de gratuitate în numele persoanei cu handicap (soţ/soţie, copil/părinte, fraţi); "