avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Activitate Alexap3

Activitate Alexap3

S-a mai schimbat ...

În forma actual, dispozițiile art. 28 din Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap prevăd următoarele:

“(1) Persoanele cu handicap, precum și însoțitorii sau, după caz, asistenții personali ai acestora, deținători de autoturisme, beneficiază de scutire de la plata tarifului de utilizare a rețelelor de drumuri naționale, prevăzut în Ordonanța Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 424/2002, cu modificările și completările ulterioare."

Informatii si pe site-ul CNADNR, link aici: [ link extern ]

"TARIFE DE TRECERE pentru utilizarea podului peste Dunăre între Giurgeni și Vadu Oii | Ordin 1836/2018"

"m) autoturismele deţinute sau, după caz, folosite în baza unui drept legal de către persoanele cu handicap accentuat sau grav sau deţinute de persoane îndreptăţite să beneficieze de gratuitate în numele persoanei cu handicap accentuat sau grav; ".
"30) pentru fiecare persoană cu handicap accentuat sau grav se acordă exceptarea de la plata tarifului de trecere pentru un singur autoturism deţinut sau, după caz, utilizat în baza unui drept legal conform datelor înscrise în certificatul de înmatriculare, sau deţinut de persoanele îndreptăţite să beneficieze de gratuitate în numele persoanei cu handicap (soţ/soţie, copil/părinte, fraţi); "