Aceeasi absurditate am primit si eu de la doamna administrator. Citez: "Bună ziua. Fondul de reparații poate strâns în mod egal pe apartament. Cheltuielile făcute din acest fond se scad pe cota parte indiviza.", "Bună ziua. Contribuția la fondul de reparații poate fi repartizata în mod egal dar reparațiile care se fac și se scad din acest fond, se scad în funcție de cota parte indiviza a fiecăruia.", "Este vorba de repartizarea cheltuielilor nu de constituirea fondului. Fondul se repartizează în transe lunare egale iar reparațiile care se fac , se scad din acest fond la cota parte indiviza."
Art. 85
Cheltuielile pe cota-parte indiviză de proprietate reprezintă cheltuielile asociaţiei cu privire la proprietatea comună, cu privire la: fondul sau fondurile pentru lucrări de întreţinere, service, reparaţii şi, după caz, de consolidare, reabilitare, eficienţă energetică, modernizare la părţile de construcţii şi instalaţii aflate în/şi pe proprietatea comună,.......
Eu vad clar ca lumina zilei ca si constituirea fondurilor de reparatii intra sub aceeasi metodologie de calcul, adica pe CPI.
In Art 71. legiuitorul vorbeste de constituirea unui fond de reparatii ..... in rate egale. Aici se face referire la echitate si nu lasa interpretari de genul: cum vrea portarul sau cum i se nazare administratorului.
Aceeasi speta am si eu. La noi in asociatie se colecteaza fondul de reparatii in mod egal impartit pe apartamente. Am ridicat aceasta problema administratorului si imi spune ca argumentul legal este dat de Art 71 care spune " in transe egale". Chiar nu vrea sa auda alte explicatii sau articole precum 84 si 85. Mentionez ca si presedinta o sustine si fiind o asociatie mica, o sedinta nu prea intra in discutie.
Ce este de facut?