avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 246 soluții astăzi
Forum Activitate zpavel

Activitate zpavel

Se plateste impozit pe vanzarea apartamentului. Procentul este 1% din valoare, daca apartamentul a fost achizitionat (mostenit)intr-o perioada de timp de cel putin trei ani, Daca achizitia sau certificatul de mostenitor a fost obtinut intr-o perioada mai mica de trei ani, se plateste 3% din valoarea de vanzare. Acest impozit va fi platit catre notarul care face actele de vanzare-cumparare. Notarul urmand sa vireze suma catre stat. In plus se plateste o taxa pentru emitere certificat energetic (in jur de 300 de lei). Acest certificat este emis de o persoana autorizata.
Facturile de penalitatile emise de clienti externi ue si non ue se declara in decontul de TVA?
Societatea face parte dintr-un grup, iar societatea mama depune deja aceasta declaratie pentru grupul consolidat. Exista obligativitatea depunerii acestei declaratii si individual, tinand cont ca avem peste 500 de salariati?
Răspuns la discuția Mecenat, sponsorizare
Buna ziua,

Puteti incheia un contract de sponsorizare cu un ONG ( ex Crucea Rosie) si sa specificati ca prezentul contract are ca obiect sponsorizarea beneficiarului cu suma de ......, in vederea acordarii unui ajutor umanitar pentru......, diagnosticat cu.........
Acest contract se semneaza de ambele parti. Nu exista alte costuri, nu e nevoie de certificarea unui avocat.
Cheltuielile de sponsorizare se deduc din imp profit datorat, nu din profit impozabil.