avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Activitate Florentina110482

Activitate Florentina110482

Soțul meu a fost reclamat la politie ca în data de 7 iulie a agresat verbal un adolescent pe strada cu plângere depusa în 11 iulie, la 4 zile de la incident. Azi, 27 ianuarie a fost chemat la declarație și pe buna dreptate a declarat ca pur și simplu nu își amintește și mai mult ca sigur nu este adevărat. Vreau sa întreb, este normal ca partea vătămată sa pună plângere la 4 zile după eveniment și sa fie chemat la 6 luni sa i fie aduse la cunoștință acuzele? Nu i s a dat nici numele băiatului pe motiv ca deocamdată este chemat doar ca martor care este procedura în continuare?
Un cadru didactic care a întrat în restrângere de activitate la nivelul scolii dar este menținut în școală cu decizie isj doar pe 8 ore în specialitate, restul completare mai poate fi membru în consiliul de administrație al Școlii?
În județul Bihor. În răspunsul contestației spune așa:... În baza raportului motivat și a fisei de reevaluare rezulta ca s au scăzut 6 puncte pentru... Și îmi da explicații pentru cele 6 puncte. Dar eu mi am evaluat dosarul cu 118 puncte. După prima comisie mi au tăiat la 97, după contestație mi au mai tăiat 6 și primesc răspuns doar pentru ultimele 6. Nu ar fi normal, logic și legal sa primesc răspuns pentru toate? Mai scrie asa: rezulta ca s au scăzut 6 puncte fata de evaluarea inițială... E normal comisia de contestații să se raporteze la punctajul primei comisii? Nu trebuie să reevalueze întreg dosarul?
Este legal să cer o copie a raportului motivat întocmit de comisia de gradații la dosarul meu?
Sunt prof. Inv. Primar, titular la clasele primare, în plus absolventa a Facultății de Arte, am solicitat la gimnaziu plata cu ora orele de ed. Plastica. Ca să nu am acces la ele, directorul a pus o pe profesoara de franceza să își facă cerere de întregire a normei cu acele ore și apoi mi a dat răspuns că le a dat întregire de nomă conform metodologiei profesorului titular. Dar în școală mai existau ore libere de muzică, ed tehnologică, ed fizică, ore ce puteau fi date completare. Dar le-a dat exact cele de ed plastică, ore cerute de calificat. Ce este corect din toată povestea?
Sunt profesor învățământ primar. În aceasta perioada nu tocmai fericită pentru nimeni, cel puțin în școala noastra suntem obligați sa suplinim în cazurile profesorilor de religie, sport și engleza la clasa noastră când au fost fie în izolare, fie în carantina, fie în concediu medical câte 2 săptămâni. Ni s-a răspuns ca nu putem fi plătiți, ca noi efectiv nu am făcut acele ore ci doar am supravegheat copiii. Va rog sa ne spună cineva care este procedura și ce sa facem. Am primit răspuns de la director ca suplinirea este colegiala și este o obligație care ne revine conform fisei postului la capitolul,, Alte obligații "....
Doamna profesor este profesor titular pe limba engleza. Nu are nici o alta specializare secundara. De mai bine de 10 ani preda în completarea normei didactice ore de desen fără a-și face vreodată calificare în arte sau conversie profesionala. Întreb din punctul de vedere al unui părinte : când acei copii vor avea dreptul de a face acele ore de desen cu un profesor calificat? Sau la binele copiilor nu se gândește nimeni. Nu o condamn pe aceasta doamna profesor ca nu știe ce sa facă la orele de desen dar an de an își cere acea completare de norma cu acele ore. Deci? E legal sau e uman? Pe care varianta mergem?

Cornel Vasile a scris:

Este cadru didactic titular, conform specializării/specializărilor de pe diplomă?

Mulțumesc pentru răspuns. Deci până la urmă copiii din acea școală nu vor avea niciodată dreptul la un profesor calificat pentru acele ore de desen? Vorbesc și în calitate de părinte, unde este interesul pentru copil și educația acestuia? Doamna respectiva este tânără, deci pana la pensionarea dânsei acei copii nu vor știi ce înseamnă ora de desen? Nu o poate obliga nimeni sa își facă măcar o specializare pe orele de arte?

Cornel Vasile a scris:

În unitățile de învățământ din mediul rural, completarea normei didactice de predare se poate realiza pe durata unui an școlar ori pe durată nedeterminată, numai pentru cadrele didactice titulare, conform specializării/specializărilor de pe diplomă/diplome, cu acordul acestora.

Conform Legii educatiei, exista o excepție prin care în școlile din mediul rural profesorul titular dintr-o școală își poate completa norma didactică cu ore din alta specialitate. Profesoara de limba engleza din școala noastră preda de mai bine de 10 ani, în completare ore de desen, folosindu-se de acest articol și bineînțeles cu ajutorul directorului. Întrebarea mea este: câti ani la rand se poate uza de acest articol și câți ani acești copii sunt privați de a se bucura de orele de desen în compania unui profesor calificat? Menționez ca doamna respectiva nu are niciun fel de calificare pe arte și nici conversie profesionala. Doar acel articol.....
Răspuns la discuția Streasina casei
Aceeași problema o are cu doamna și vecinul care are casa cu spatele în curtea doamnei. Și lui ii interzice același lucru. Sa între în curtea ei pentru a și săpa canalizarea. Același lucru susține și doamna respectiva, ca a auzit ca exista o lege care ii da drept de streasina indiferent de acte.