avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Activitate Florentina110482

Activitate Florentina110482

Cu riscul de a ma repeta dar încă nimeni nu m-a lămurit. Un copil cu handicap grav cu asistent personal este obligatoriu sa fie însoțit la ore? Menționez ca ordinul comun al celor trei ministere din 2016 spune clar ca părinții copilului cu handicap grav cu asistent personal trebuie sa asigure obligatoriu facilitator. Sunt învățătoarea unui asemenea copil și mama împreună cu conducerea scolii spun ca nu este obligatoriu deoarece copilul nu este violent cu copiii. Dar copilul face crize tot timpul și nu lucrează nimic.
Directorul scolii ne poate obliga sa fim,, responsabil cu prim ajutor ", într-o școală? Menționez că nimeni nu are studii medicale, iar un simplu curs consider că nu îți garantează că vei face față la toate cazurile apărute într-o școală.
Corect, dar cum comentam articolul 64 alin 4 din Ordinul comun al celor trei ministere din 2016 care prevede clar ca părintele, tutorele legal trebuie sa asigure obligatoriu facilitator în cazul copilului cu handicap grav cu asistent personal, exact ca cel în cauza? Deci poate însoți sau este obligat conform ordinului sa însoțească sau sa asigure facilitator?

Cornel Vasile a scris:

Părinții sau alte persoane pot însoți elevii la cursuri, dacă aceștia au cerințe educaționale speciale și/sau dizabilitați, potrivit unei circulare cu nr. 10.108 din 15 ianuarie 2020, trimisă de Ministerul Educației și Cercetării către toate școlile.

Sunt învățătoare și am în clasa pregătitoare un copil cu TSa, cu certificat de handicap grav, cu asistent personal dar mama refuza sa vina la școală sa însoțească copilul. Copilul face repetat crize, este nonverbal și uneori violent. Toată lumea îmi spune a nu am cum s o oblig pe mama dacă nu vrea sa vina. Menționez ca mama este angajata primăriei. Chiar și primăria mi a spus ca nu o pot obliga pe mama sa vina cu copilul la școală dacă ea nu vrea.
Sunt învățătoarea unui copil care de la dgaspc are certificat de handicap grav cu asistent personal iar la 2 luni distanta același copil obține certificat de orientare de la cjrae cu IQ 51 deficienta moderata, fiind vorba despre copil cu TSa și ADHD. Pe certificatul de orientare în dreptul gradului de handicap este liniuță. Nivelul real al copilului este de grav, sever. Ce pot sa fac? Ma interesează din punct de vedere legal
Dacă apare o problema la serviciu și la întrevedere cu angajatorul doresc sa fiu însoțită de un avocat, se urmează întreaga procedura de angajare a avocatului ca și reprezentarea într un proces în tribunal? Sau exista o practica avocatiala mai simplificată și o taxa mai redusa?
Directorul unității de învățământ a făcut singur și primul o cercetare disciplinara prealabila, a cerut nota explicativa angajatei cercetate și o declarație a presupusei victime. Apoi a luat aceste doua declarații, a constituit o comisie de cercetare disciplinara și le-a dat comisiei sa facă cercetare disciplinara. Întrebarea mea este : este legala cercetarea prealabila făcută de director singur?
Într-o școală, o anume doamna profesoara a strigat la un elev. De fata nu a fost niciun profesor adult, ținând cont ca zice ca s a petrecut în pauza. Sunt Președinta comisiei de cercetare disciplinara. Inspectoratul județean a venit și ne a spus ca este obligatoriu sa chemam la declarații 2 copii, care presupusa victima spune ca ar fi fost martori. Copiii în cauza au împlinit în luna septembrie 14 ani. Va rog frumos sa mi spuneți care sunt procedurile legale de audiere a martorilor minori, am tot citit și peste tot am întâlnit în procesul penal, dar la noi în instituție nu este proces penal. Nu am găsit audierea martorilor peste 14 ani. Va. Rog din suflet dacă poate sa mi răspundă cineva.
Sunt membru în CA ul scolii. Directorul scolii a dat în judecata școala reprezentata de CA pe motiv ca i-am dat aviz negativ de a se transfera titular pe un post liber de la nivelul scolii. Precizam ca directorul nu este titularul scolii noastre. În acest caz, cine angajează și cine plătește avocat? Școala, primăria ca au și ei membri în CA sau noi, fiecare pe persoană fizică?
Soțul meu a fost reclamat la politie ca în data de 7 iulie a agresat verbal un adolescent pe strada cu plângere depusa în 11 iulie, la 4 zile de la incident. Azi, 27 ianuarie a fost chemat la declarație și pe buna dreptate a declarat ca pur și simplu nu își amintește și mai mult ca sigur nu este adevărat. Vreau sa întreb, este normal ca partea vătămată sa pună plângere la 4 zile după eveniment și sa fie chemat la 6 luni sa i fie aduse la cunoștință acuzele? Nu i s a dat nici numele băiatului pe motiv ca deocamdată este chemat doar ca martor care este procedura în continuare?