avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Activitate ASOCIAT

Activitate ASOCIAT

Răspuns la discuția DIVIDENDE
:)
multumesc de interpretare.
Răspuns la discuția DIVIDENDE
ms de raspuns andreea, dar
dividentele realizate pana la data cesiunii se cuvin de drept celui ce le-a realizat, daca nu s-a mentionat expres in contractul de cesiune altceva(renuntare, repartizarea intr-un alt cont ..............).
iti reamintesc ca, obiectul 'contractului de cesiune de parti sociale' sunt p.s., daca vrei sa faci referire si la alte aspecte. o poti face, dar expres/special.
este adevarat ca, hotararea adunarii generale extraordinare a actualilor asociati, avand ca ordine de zi: repartizarea profitului realizat de firma in anul 2006, se ia de catre actualii asociati, insa ei nu pot decide asupra sumelor de bani, regasite in conturile din bilant, in momentul in care acestia nu erau asociati, fara declaratie expresa a asociatilor din momentul realizarii profitului.
in ce priveste Declaratia notariala, e o practica uzuala................... complementara si completatorie a Contractului de p.s., intr-un fel 'linistitoare' ptr viitorii asociati, ca nu cumva vechii asociati, in cazul in care nu au dispuns de dividentele lor pana atunci sau macar prin contractul de cesiune de p.s., sa pretinda, in termenul de 3 ani, incasarea acestora.
:)
Discuție DIVIDENDE
buna ziua,
care e baza de drept, potrivit careia vechiul asociat(unic), care a cesionat p.s., poate solicita de la actualii asociati, repartizarea si incasarea dividendelor pe anul fiscal - anterior incheierii cesiunii. mentionez ca un bilantul contabil la 31.12.2006 (cesiunea a fost facuta in primavara anului 2007) este mentionat profitul ce poate si distribuit in dividente.
in contractul de cesiune nu se face referire la dividente, in nici un fel, doar la valoarea p.s. iar cedentul nu a dar nici o declaratie notariala in care renunta expres la dividendele inregistrate in perioada in care era asociat unic al firmei.