avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Activitate Daniel CT

Activitate Daniel CT

Exista vreo prevedere legala prin care un cetatean de onoare al unei localitati ar trebui sa primeasca anumite drepturi?
Ma refer in primul rand la teren de casa si scutiri de taxe si impozite.

Multumesc anticipat!
Multumesc de raspuns.

Ni s-a dat urmatoarea justificare de catre Asociatie: din factura asociatiei (aferenta celor 3 scari de bloc) 30% se bagă părți comune la toți (inclusiv la cel care inca este la RADET) iar restul este considerat factura celui conectat la RADET.
Se face referire la Legea 325/2006, Art 38(2).
Spuneti-mi va rog daca este corect cum se procedeaza?
Nu inteleg de unde vin acest 30%...

Multumesc!
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in problema descrisa mai jos.

Mentionez ca locuiesc intr-un bloc de apartamente cu 3 scari, in care cu exceptia unui locatar (care nu se afla la scara mea), toate apartamentele au centrala proprie de incalzire. Scara la care locuiesc este 100% debransata de la RADET, toate tevile de apa calda din apartamente fiind demontate. Mentionez ca la subsolulul scarii in care locuiesc a ramas doar teava principala cu apa calda (IZOLATA TERMIC) care alimenteaza cealalta scara unde este locatarul ne-deconectat de la RADET.
In aceste conditii, presedintele blocului si administratorul, obliga toti locatarii scarii mele la plata unei cote procentuale aferente partilor comune, in baza Ordinului Nr. 343 / 2010.

Spuneti-mi va rog daca acest Ordin mai este inca valabil, deoarece la Art.2 al prezentului ordin e mentionat ca acesta ar fi valabil doar pentru sezonul 2010-2011: "...pânã la începutul sezonului de încãlzire 2010-2011, se admite, numai pentru acest sezon de încãlzire, utilizarea în calculele de repartizare a unei cote procentuale aferente pãrţilor comune de 30%...".

Multumesc anticipat,

Daniel
Răspuns la discuția Vibratie compresor vecini
Multumesc frumos!
Răspuns la discuția Vibratie compresor vecini
Exista mentionat in vreo lege distanta minima fata de un apartament la care se poate monta un astfel de aparat (care genereaza zgomot si vibratii)? Mentionez ca in cazul meu, acesta este montat in exterior, pe peretele blocului, la mai putin de un metru fata de de apartamentul meu.
Daca exista, spuneti-mi va rog ce lege este.

Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Vibratie compresor vecini
Multumesc mult pentru raspunsul prompt!
In legatura cu acea notificare initiala, de unde se ia numar de inregistrare?
Buna ziua,

Situatia este urmatoarea: exact sub apartamentul meu este o alimentara care are montat pe perete, exact sub dormitorul meu, o unitate de racire (inclusiv compresor) pentru vitrinele frigorifice ale magazinului. Acest compresor produce zgomote si vibratii care deranjeaza.

Spuneti-mi va rog cum sa procedez pentru a rezolva aceasta problema. Vorba buna cu proprietarul se pare ca nu a dat rezultate.

Multumesc anticipat,

Daniel