avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Activitate Alexandra 32

Activitate Alexandra 32

Bună ziua. Este în regula ca pentru o ordonanta presedintiala suplinire acord parental, pentru o călătorie în vacanta de iarna cu minorul în străinătate, termenul sa fie peste 2 luni de la data înregistrării dosarului? Precizez ca avocatul mi a zis sa nu cumpăr biletele pentru ca nu am șanse mari sa mi se dea acea ordonanta.
Răspuns la discuția Custodie
Va mulțumesc pentru raspunsuri. O singura întrebare as mai avea. In cazul in care el s a folosit de copil in acea tara obținând anumite beneficii, incluzand sume de bani lunare, tinand cont de faptul ca baiatul nu a fosy niciodata in grija lui si nici nu a parasit vreodata tara, iar eu voi putea dovedi acest lucru, se va lua in considerare? Copilul a avut pasaport facut la 2 luni de la naștere. Pasaportul si certificatul de nastere le - a luat tatal copilului imediat ce i am facut pasaportul, desi el neaga! Desi pot sa dovedesc legatura inexistenta, in mod voit a tatalui, imi este frica din cauza faptului ca nu am loc stabil de munca, iar venitul meu este de la logodnicul meu.
Discuție Custodie
Buna ziua! As dori sa aflu daca aa avea reale sanse sa castig un eventual proces impotriva fostului partener. Am un copil de 4 ani cu fostul partener. Mentionez ca nu am fost căsătoriți si baiatul este pe numele lui. Suntem despartiti de 3 ani. Nu s a ocupat foarte mult de copil in primii doi ani de viata ai lui, insa in ultimii doi deloc. Copilul nu il cunoaste ( el il considera tata pe viiitorul meu sot). Singura mea forma de a comunica cu tatal copilului este prin intermediul actualei lui partenere! Eu imi doresc sa sa obtin daca nu custodie totala macar o procura cu ajutorul careia pot pleca cu baiatul in strainatate. Mentionez ca eu nu am un servici ( am lucrat in strainatate, insa in ultimele 8 luni am avut grija de mama care a suferit de boala terminala, lucru ce nu mi a permis sa ma angajez in tara). Motivul pentru care am fost plecata in ultimii doi ani a fost boala mamei mele, pentru ca nu imi permiteam in tara sa intretin absolut totul, desi eram plecata 2 3 luni, 2 3 luni acasa si tot asa. Viitorul meu sot este stabilit acolo. Si acolo vreau sa imi intemeiez familia. Tatal copilului nu vrea sa imi dea procura, nu il intereseaza, pur si simplu nu vrea dintr un anumit motiv sa plec in strainatate. Desi el este in aceeasi tara unde eu vreau sa plec. Nu se intereseaza de copil, nu il cauta, practic nu exista in vreun fel im viata copilului. Ce sanse as avea?