Buna ziua!Am un SRL cu 2 angajati avand ca obiect de activitate instalatii electrice,interfonie.La insistentele unor clienti de ai mei am instalat si camere video la parterul unui bloc,eu neavand nici o licenta pt asa ceva.La scurt timp (2-3 zile)cel mai probabil la sesizarea vre-unui locatar nemultumit a venit cineva de la Politia Capitalei,a vb cu presedintele asociatiei caruia i-a cerut actele (contract,facturi) dupa care a contactat si administratorul unui bloc vecin tot cu un astfel de sistem montat acum cateva luni.Din contractele incheiate cu asociatiile reiese doar vanzarea /cumpararea echipamentelor,instalarea fiind in sarcina lor.Pana in prezent nu am fost contactat de Politie sau altcineva.Ma intereseaza ce se poate intampla in acest caz si dc este nevoie sa discut de pe acum cu un avocat.
Buna ziua! Am dobandit recent prin mostenire un teren agricol situat in comuna Nuci.Intentionand sa vand acest teren m-am lovit de un obstacol neasteptat,2 din cele 6 parcele au fost redenumite in 2017 in cadrul cadastrarii sistematice.Cumparatorul nu poate face actele mai departe decat daca modific actul de succesiune,notarul nu modifica acest act daca nu aduc titlul de proprietate modificat,institutia care se ocupa de asa ceva mi-a spus ca modificarea actului de proprietate se face numai in baza unui dosar depus de primaria de care apartine terenul,iar primaria respectiva m-a informat ca nu face astfel de demersuri ca e suficient extrasul din cartea funciara care tine loc de act de proprietate.In acest caz ce demersuri legale trebuie sa fac pentru a rezolva situatia? Va multumesc anticipat!Cu deosebit respect ,Valentin S