avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Activitate stefutza3

Activitate stefutza3

alstmo a scris:

Buna ziua,

exista vreo reglementare privitor la plata intretinerii de catre o firma care isi desfasoara activitatea intr-o scara de bloc? In cazul nostru este vorba despre un coafor cu 8 angajati. Cate persoane ar trebui trecute la intretinere?

Exista vreo regula in acest sens?

Multumesc anticipat,


hot 1588:
Art. 37
(1) Cheltuielile care sunt determinate de numarul persoanelor care locuiesc in condominiu si nu pot fi individualizate pe fiecare proprietar pe baza unor dispozitive de masura se repartizeaza proportional cu numarul de persoane care locuiesc sau desfasoara activitati in cladire in luna pentru care se calculeaza lista de plata si reprezinta cheltuielile asociatiei pentru: apa si canalizare; combustibil pentru prepararea apei calde menajere si a hranei; energia electrica utilizata pentru functionarea instalatiilor comune; colectarea deseurilor menajere; vidanjare. Modul de repartizare a acestor cheltuieli se stabileste printr-o conventie aprobata de comitetul executiv al asociatiei de proprietari.
(2) Conventia prevazuta are durata nedeterminata, fiind valabila pe toata perioada activitatii desfasurate de detinatorii prevazuti la alin. (1), si se actualizeaza periodic, in functie de elementele noi care intervin, in functie de numarul persoanelor care desfasoara zilnic activitati in spatiul sau apartamentul respectiv, de numarul mediu zilnic de clienti si de obiectul de activitate. Numarul acestora se stabileste de detinatorul spatiului si se certifica de comitetul executiv al asociatiei de proprietari. Acest numar se utilizeaza pentru calculul cheltuielilor pe persoana aferente spatiului respectiv.
Răspuns la discuția Reparatii acoperis bloc
cristi_adv a scris:


Inca ceva. La noi pe scara curentul si femeia de serviciu se platesc dupa numarul de apartamente. Este corect? Nu ar trebui impartit la numarul de persoane?


Cheltuielile care sunt determinate de numarul persoanelor care locuiesc in condominiu si nu pot fi individualizate pe fiecare proprietar pe baza unor dispozitive de masura se repartizeaza proportional cu numarul de persoane care locuiesc sau desfasoara activitati in cladire in luna pentru care se calculeaza lista de plata si reprezinta cheltuielile asociatiei pentru: apa rece, calda si canalizare; combustibil pentru prepararea apei calde de consum; energia electrica utilizata pentru functionarea instalatiilor comune; colectarea deseurilor menajere , vidanjare.
Asociatia din care fac parte vrea sa incheie un contract pt inchirierea peretilor liftului pentru reclama. (ofera 10E/lift/luna).
Trebuie platit impozit pe acest venit?
Răspuns la discuția Revendicare pamant?
Este valoarea pietii. ei vor pamant tot acolo (care nu li se da) sau despagubire la valoarea pietii. nu stiu legea in baza careia s-a facut revendicarea.
Multumesc.
Bunicii mei au facut cerere de revendicare a pamantului (acesta a fost in spatele casei). Ca raspuns, au primit pamant in alt sat (langa o groapa de gunoi) pe care l-au refuzat. A doua oara li s-a dat pamant in alt judet (la vreo 50 km), pe care vor sa il refuze din nou.
Ei vor sa li se dea pamant in acelasi sat.S-a mai pus in discutie sa ii despagubeasca.
Intrebarea este: cine hotaraste cu cat vor fi despagubiti (terenul valoreaza 20/m2 x600m2=12.000E).Au sanse sa primeasca banii astia de la primarie? Sau sa dea in judecata primaria pentru a primi un teren corespunzator valoric?
Răspuns la discuția cod caen
multumesc.
Discuție cod caen
Ma intereseaza si pe mine care este noul cod caen al asociatiilor de proprietari. stiu ca pana acu era 9133-alte activitati asociative.