avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Activitate Cezara_85

Activitate Cezara_85

Răspuns la discuția Indemnizatie copil


Cornel Vasile a scris:

1. Adeverinta o luati de la actualul angajator ... La încetarea activității salariatului, angajatorii au obligația să îi elibereze acestuia o adeverință care să ateste activitatea desfășurată de acesta, durata activității, salariul, vechimea în muncă și în specialitate, precum și un extras din registru.

2. Beneficiati de indemnizatia pentru CCC.

3. Cum se va inceta c.i.m. ?

4. Cuantumul indemnizației lunare este de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului.

Cuantumul minim al indemnizației lunare nu poate fi mai mic decât suma rezultată din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referință (n.m., 1250 lei), iar cuantumul maxim al acesteia nu poate depăși valoarea de 8.500 lei.


Mulțumesc pentru răspuns. Concedierea va fi prin “ concediere colectivă “. Dar in cazul in care anunț ca sunt însărcinată , prin lege are obligația sa ma concedieze? Sau sa nu-mi plătească contribuțiile pana când intru in concediu de maternitate?
Momentan sunt angajata din octombrie 2016 la o firma care se va închide la începutul lunii martie, urmând sa nasc în luna august. In cazul meu de unde voi lua adeverința de venit, având în vedere ca nu voi mai avea angajator? Voi obține indemnizație? Ma poate da firma în șomaj? Cum se calculează indemnizația?