avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Activitate gingi

Activitate gingi

Răspuns la discuția sentinta executorie
hotararea trebuie investita cu formula executorie, platesti o taxa de timbru de 51.000 lei + timbru judiciar de 1500 + cerere le depui la judec de serviciu.
Dca angajatorul refuza sa execute hotararea te adresezi unui executor, il platesti si ulterior iti recuperezi banii tot de la angajator.
Răspuns la discuția divort, incredintare minor
dovedeste ca esti o mama responsabila si ca il poti intretine si instanta ti-l va da orice hotarare de incredintare a minorului este dispusa in beneficiul copilului
asa e
Răspuns la discuția Cuantum pedeapsa
legea 543 nu-i clementa cu delapidarea. sorry
Răspuns la discuția publicistica sau publicitate?
si eu cum demonstrez asta, cu celebrele precedente? Legea lasa loc interpretarilor. "Reclama mascata!!!!", zic..binevoitorii.
Răspuns la discuția pensie intretinere
1. prin actiune in instanta soliciti acordarea pensiei de intretinere. iti trebuie adeverinte de la facultate ca esti studenta la zi. este prevaz. in cod fam.
2 nu.
3.n-ai cum
4. da
Quote:

On 2004-06-17 13:54, fatalyty wrote:
este asa ?
?
?
?
]Problema este complexa.
1. starea de recidiva nu intra in discutie deoarece:
-starea de recidiva este atrasa doar de condamnnarile mai mari de 6 luni;
-ulterior condamnarii din anul 2000 a intervenit gratierea prin legea 543 din 2002care nu inlatura total consecintele condamnarii);
-fiind condamnat la 6 luni inchisoare cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei aceasta inseamna un termen de reabilitare de 2 ani si 6 luni care incepe sa curga de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
2.Pedeapsa in cazul concursului de infractiuni este stabilita potrivit art Art. 34. din Codul Penal- În caz de concurs de infracţiuni, se stabileşte pedeapsa pentru fiecare infracţiune în parte, iar dintre acestea se aplică pedeapsa, după cum urmează:
a) când s-a stabilit o pedeapsă cu detenţiune pe viaţă şi una sau mai multe pedepse cu închisoare ori cu amendă, se aplică pedeapsa detenţiunii pe viaţă;
b) când s-au stabilit numai pedepse cu închisoare, se aplică pedeapsa cea mai grea, care poate fi sporită până la maximul ei special, iar când acest maxim nu este îndestulător, se poate adăuga un spor de până la 5 ani;
c) când s-au stabilit numai amenzi, se aplică pedeapsa cea mai mare, care poate fi sporită până la maximul ei special, iar dacă acest maxim nu este îndestulător, se poate adăuga un spor de până la jumătate din acel maxim;
d) când s-a stabilit o pedeapsă cu închisoare şi o pedeapsă cu amendă, se aplică pedeapsa închisorii, la care se poate adăuga amenda, în totul sau în parte;
e) când s-au stabilit mai multe pedepse cu închisoare şi mai multe pedepse cu amendă, se aplică pedeapsa închisorii, potrivit dispoziţiei de la lit. b), la care se poate adăuga amenda, potrivit dispoziţiei de la lit. c).
Prin aplicarea dispoziţiilor din alineatul precedent nu se poate depăşi totalul pedepselor stabilite de instanţă pentru infracţiunile concurente.

La stabilirea in concret a pedepsei vor fi luate in considerare toate circumstantele reale sau personale in care a fost comisa fapta.
Te pot condamna inca o data cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei numai daca prejudiciul a fost recuperat.

In limita timpului disponibil voi reveni cu conditia sa detaliezi pe cat se poate fapta si activitatea infractionala anterioara.


[addsig]
nu este nici un pericol. Cumpara-l!
Răspuns la discuția intretinere minor
instanta apreciaza procentul care se acorda din venitul declarat in adeverinta depusa la dosar[addsig]
Răspuns la discuția servitute
Codul civil prevede ca proprietarul locului infundat are posibilitatea sa solicite trecere prin locul vecinului , avand obligatia sa-l despagubeasca pe acesta din urma in functie de pagubele pricinuite.