avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1393 soluții astăzi
LIVE, ACUM (506 PARTICIPANȚI) Inspecția fiscală în era digitală: Cum vă pregătiți pentru un control ANAF bazat pe datele din e-Factura și SAF-T?
Accesează live evenimentul
Forum Activitate Aurea

Activitate Aurea

Am inteles!Va multumesc mult pt sfat si cu siguranta am sa-l urmez!Maine plec in tara pt o luna si sper sa rezolvam aceasta situatie si sa se ajunga la un acord xomun fara sa ajungem la judecata!

gi-jane2 a scris:

Pe femeie nu o obliga nimeni sa se casatoreasca , dar daca tot nu se casatoresc, ci convietuiesc impreuna , se gospodaresc impreuna, investesc impreuna, nu se pot purta ca si cum ar fi casatoriti , ca nu e acelasi lucru , asta insemnand ca bunurile nu sunt comune, ci ale celui ce le-a cumparat. Ca omul a facut casa cu banii dvs, lucrurile se complica, aveti un drept de creanta, adica dreptul la acele sume de bani pt ce ati investit, daca dovediti ca ati investit, dar nefiind casatoriri, exista si un termen de prescriptie si asta e mic, de 3 ani , ani care au trecut deja ca se socotesc de la data investitiei.
nu va pune nimeni sa va casatoriti, dar in acest caz, trebuie sa aveti mai multa grija de banii vostri, ca nu toti sunt corecti sa recunoasca aprotul dvs la achizitia lucrurilor si sa vrea sa va dea cat ati investit.
Vorbiti deschis cu el, poate accepta sa va dea o cota din casa.
Inteleg ca exista facturi si pe bunuri, bunurile acelea sunt ale dvs- daca ati cumparat mobila,
Apelati la un mediator, va poate ajuta sa ajungeti la o solutie care sa va convina amndurora.

"Medierea este o modalitate alternativa de rezolvare a conflictelor. O procedura prin care doua sau mai multe parti solutioneaza voluntar diferendul ce le desparte, apeland la o terta persoana - mediatorul autorizat.

Conflictul isi poate gasi rezolvarea prin acordul partilor si fara o decizie obligatorie venita dinspre instanta de judecata. De asemenea mediatorul este impartial, neutru, nu este un sfatuitor, nu este un judecator si nu impune o solutie. El sprijina partile sa ajunga la un acord, intreaga procedura fiind confidentiala.

Acordul, reprezentand vointa partilor, este aplicabil imediat si incontestabil, si poate fi investit cu titlu executoriu ulterior momentului semnarii sale de catre cei implicati."

Puteti apela si la un avocat care sa va explice amadurora la ce riscuri va expuneti daca ajungeti sa va judecati.

Am inteles,eu nu pot dovedi nimic,dar nici el!Eu am lucrat LEGAL,in ulrimi 10 ani si o pot demonstra,el nu mi munceste LEGAL de peste 20 de ani,cum demostreaza ca a construit el casa si cu ce bani?Parinti au fost saraci lipiti pamantul,i-a cedat doar o parte de teren care i se cuvinea lui,dupa moartea tatalui,cealalta parte o va mosteni nepotul din partea fratelui sau care a decedat de curind!Imi puteti da un raspuns si concret la aceasta intrebare?El cum demonstreaza ca el a facut tot din moment ce nu munceste nici in momentul de fata?Mulrumesc!

draftacristi a scris:

Eu nu prea inteleg de ce a ajuns sotul d-vs. sa faca actele casei pe numele lui, atata timp cat spuneti ca aveti toate chitantele si facturile pe numele d-vs. DE CE ATI PERMIS ACEST LUCRU? Acum este greu, daca nu chiar imposibil , sa treceti pe numele d-vs. casa, fara acordul lui. indiferent de modalitate ( act de V/C, testament ( trebuie el sa-l faca ),...etc. Faptul ca chitantele sunt pe numele d-vs. nu ajuta la nimic. Puteti dovedi cu ele ca nu l-ati ajutat la construirea casei ? si ca acest lucru l-ati facut in deplina cunostinta de cauza ?

Pai cum,vrea ea?Este datoria ei sa faca,mama,"sotie",femeie de servici,bucatareasa etc...si ca atare trebuie respectata,nu e ca o"hartie"de matrimoniu respecta mai mult drepturile unei femei decit una care nu are"hartie"care sa demontreze ca este"sotie"!Femeia trebuie respectata in toate sensurile si daca nu exista o lege care sa"apere"femeia in astfel de situatie ca a mea,atunci trebuie sa se faca o lege,nu se poate obliga o femeie sa se casatoreasca daca ea nu vrea,parerea mea este ca o"hartie"nu poate sa tina un cuplu impreuna!Aici legile sunt altfel,in Ro la lege apara cine plteste mai mult,din pacate...coruptie!

raluk0207 a scris:

Aurea a scris:

Sa presupunem ca doua persoane stau impreuna far sa fie casatoriti,fc copii impreuna,fac o casa impreuna iar dupa 10 ani vor s se desparta si fiecare sa mearga pe strada lui...Vreti sa spuneti ca trebuie sa fie casatoriti ca unul dintre ei sa-si ia partea care i se cuvine din timpul"concubinajului"sau ramaine tot celuilalt cre ramane in casa?Nu prea cred ca exista o lege care spune ca femeai nu are drept la nimic si pleaca din casa cu"coada intre picioare"dupa ani de"casnica"!Oricum eu am de pierdut banii investiti in casa ca putem sa-mi iau un apartament,ok,,mi muncesc inca 7 ani si imi pot lua casuta mea,pe numele meu,dar nu vad el cum va trai si intretine o casa de 120mp,daca nu munceste,dor l"negru"si baiatul meu la fel...Oricum va multumesc pt opinie!

gi-jane2 a scris:

Inteleg ce doriti dvs, dar e f important ce doreste el, fostul sot, pt ca din pacate, din acte, rezulta ca e bunul LUI.

Păi nu exista o astfel de lege.
Legal,concubinajul nu da nastere la nici un drept.
Nici asupra casei, nici de moștenire, nici nimic.
Femeia e "casnica" pentru că vrea ea. Nu a obligat-o nimeni.

Casa era construita in"rosu"cind am venit sa muncesc afara,nici actele nu erau toate facute,proiect,autorizatie constructie,urbanism,etc...pt ca trebuiau bani multi,pe care bineinteles nu i aveam si atunci am decis sa muncesc afara si sa-i trimit bani ca sa poata plati ce era de plata si facut,nu m-m gndit in acel moment si la contractul de casa si de proprietate,eu m-am gandit sa terminam cit mai repede cu constructia si amenjarea casei sa ma vad cu ea gata!Acum,cind vad ca nici pe baiatul meu nu il intereseaza nimic,doar s se distreze(ca a primit totul de-a gata!)stau si ma gandesc la viitorul meu si la batranetea mea..Noroc ca inca sunt tanara,am sanatate si forta de munca si pina am tote astea,voi munci si imi voi aduna banut cu banut sa-mi cumpar o casuta a mea!Multumesc!

draftacristi a scris:

Eu nu prea inteleg de ce a ajuns sotul d-vs. sa faca actele casei pe numele lui, atata timp cat spuneti ca aveti toate chitantele si facturile pe numele d-vs. DE CE ATI PERMIS ACEST LUCRU? Acum este greu, daca nu chiar imposibil , sa treceti pe numele d-vs. casa, fara acordul lui. indiferent de modalitate ( act de V/C, testament ( trebuie el sa-l faca ),...etc. Faptul ca chitantele sunt pe numele d-vs. nu ajuta la nimic. Puteti dovedi cu ele ca nu l-ati ajutat la construirea casei ? si ca acest lucru l-ati facut in deplina cunostinta de cauza ?

Sa presupunem ca doua persoane stau impreuna far sa fie casatoriti,fc copii impreuna,fac o casa impreuna iar dupa 10 ani vor s se desparta si fiecare sa mearga pe strada lui...Vreti sa spuneti ca trebuie sa fie casatoriti ca unul dintre ei sa-si ia partea care i se cuvine din timpul"concubinajului"sau ramaine tot celuilalt cre ramane in casa?Nu prea cred ca exista o lege care spune ca femeai nu are drept la nimic si pleaca din casa cu"coada intre picioare"dupa ani de"casnica"!Oricum eu am de pierdut banii investiti in casa ca putem sa-mi iau un apartament,ok,,mi muncesc inca 7 ani si imi pot lua casuta mea,pe numele meu,dar nu vad el cum va trai si intretine o casa de 120mp,daca nu munceste,dor l"negru"si baiatul meu la fel...Oricum va multumesc pt opinie!

gi-jane2 a scris:

Inteleg ce doriti dvs, dar e f important ce doreste el, fostul sot, pt ca din pacate, din acte, rezulta ca e bunul LUI.

Asa este,prostia mea a fost ca am avut incredere in el dar eu tot sper ca el va judeca"corect"aceasta situatie si vom ajunge la un acord,el are 60 de ani,nu munceste ca angajat,dar munceste cu ziua iar intr-o zi daca va cadea la pat,cine il va ingriji?Tot eu...Baiatul meu are 23 ani si nu munceste nici el,ir copii lui sunt in Isdrael...poate se va trezi la realitate!Adevarul este ca eu nu am mai investit in casa de 3 ani si nici bani nu le-am mai trimis,ei trebuie sa se descurce singuri daca vor sa faca o viata"frumoasa"sa o fca pe banii lor si munca lor,nu pe banii mei si munca mea!Multumesc pt opinie!

cris0811 a scris:

nu aveti doamna niciun drept, este casa lui! nu aveti cum sa faceti partaj pe bunul lui. aveti poate un drept de creanta, dar si ala e discutabil, pt ca este supus termenului de prescriptie de 3 ani! daca nu vrea sa va dea casa amiabil, din pacate nu puteti sa faceti nimic. trebuia sa va ganditi inainte la aspectele astea

Buna ziua!Asta ce inseamna?Mediator...va rog sa-mi spuneti mai explicit...Eu nu vreau sa stric relatia cu fostul,din contra,relatia nostra este foarte buna,bazata pe respect si sinceritate,de aceea vreau sa rezolv aceasta problema in mod pacific,far tribunale si avocati!Va multumesc pt consiliu!

Ioan Viorel Danciu a scris:

Căutați si mergeți cu soțul la un mediator... in instanta riscați sa va deteriorati relația mai ales ca stați impreuna. .. e caz de mediator nu de instanta.... Succes.

Buna ziua
Au trecut 5 ani de la divort,am gresit anul,era specifict 2012,dar divortul a fost facut in 2003 si eu sunt plecata din tar din 2011,deci ca si cum suntem in concubinaj,trecuti si cei 5 ani de concubinaj.Terenul pe care am construit casa era al socrilor mei,care i-a cedat partea lui,fara a mai avea o prententie dupa moartea soacrei(socrul a murit in 2008)iar casa socrilor,a lasat-o mostenire la un nepot,cest fiind fiul fratelui fostului meu sot,care a murit si el anul acesta!

creata3112 a scris:

Buna ziua
Vb cu un avocat si daca nu vrea sa mearga la notar , poti merge pe tribunal dovedind in baza chitantelor ca i-ai trimis bani si daca era dupa divort si nu aveati 5 ani de concubinaj vezi ce poti castiga. Oricum 1/2 tot iei daca nu mai mult. Sa nu fii trecut 5 ani de la divort ca apoi intri pe legea concubinajului. In ce baza a trecut el casa pe numele lui?

Buna seara!Un act de vanzre-cumparare,adica sa-mi vanda casa mie?Nu stiu cit ar valora o casa de 120mp,si sincer nu am banii suficienti pt a o cumpara...Se poate face un act de co-proprietar,sau proprietar comun?Sau chiar o donatie?Va rog sa ma sfatuiti ce as putea face in acest caz?Va multumesc!

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
Pai mergeti cu fostul la notar si intocmiti un act de vanzare cumparare pe numele dumneavoastra.
In caz contrar, in cazul decesului domnului inaintea dumneavoastra, toata casa ramane copiilor (toti 3) dumneavoastra ne avand nimic.

Am inteles...Va multumesc!

raluk0207 a scris:

Nimeni nu poate fi obligat să vândă. Nici la Haga.
Va puteti recupera cheltuielile și atât.
Orice fel de act se poate face , dar numai dacă vrea el.