Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Mama era decedata de 10 ani, matusa nu a avut copii, 2 nepoti de sora, eu fiind unul
dorumihalache a scris:
Consider că ...
Aș fi vrut să vă ofer o consultație gratuită de o oră, însă demersurile mele de a obține statutul de consultant pe acest forum încă nu au fost soluționate. Asta până în luna septembrie când sper să-mi iau licența în drept
PFA Secretar notariat.
Nu imi este clar ce consultatie se da la un secretariat notarial. Consultatiile le da notarul la notariat, nu secretarii. Iar cele sustinute de dv. cu privire la mostenire sunt eronate, vedeti solutia colegei raluk0207 pentru raspuns corect.
Va rog verificati legea si cand credeti ca o cunoasteti, altfel riscati sa induceti in eroare.
Din bunurile defunctului (jumătatea lui de bunuri dobândite în timpul căsătoriei), soțul supraviețuitor va moșteni un sfert. Celelalte 3 sferturi din bunurile defunctului vor fi împărțite între ceilalți moștenitori legali: părinții defunctului, frații și surorile acestuia, verii primari ai acestuia. În cazul inexistenței a niciunui alt moștenitor legal, cele 3 sferturi din patrimoniul celui decedat vor revenii autorităților locale.
Sunteți intr-o grava eroare.
Soțul supraviețuitor moștenește un sfert doar în concurs cu descendenții (copii, nepoți de la copii, strănepoți de la copii etc.)
În concurs cu frații și cu părinții defunctului, soțul moștenește 1/3.
În concurs numai cu frații sau numai cu părinții defunctului, soțul moștenește jumătate (1/2)
În concurs cu bunicii defunctului, cu unchii și mătușile și cu verii primari ai defunctului, soțul moștenește 3/4.
Dacă soțul decedat nu are niciun fel de ruda pana la gradul 4 inclusiv, întreaga moștenire o culege soțul supraviețuitor.
Buna ziua si va multumesc pentru raspuns.
Da s-a incheiat la notar iar in acel contract scrie ca este cu titlu executoriu. Situatia este destul de problematica. Practic dezvoltatorul a 'momit' intr-un fel clientii cu niste preturi mici la terenuri dar la care trebuia sa faci si un contract pt bransament electric contra unei sume de bani, dupa care a tot taraganat inceperea lucrarilor. Noi, oameni de buna credinta si fara experienta am zis ca omul este serios dar se pare ca ne-am inselat. Cred ca la noi romanii este o problema majora de educatie referitor la consultarea unui avocat cand vine vorba de un contract mai serios. Nu avem notiunea de preventie din pacate.
Noi luam serios in calcul si o plangere penala la politie , pe langa actionarea in instanta evident.