avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1748 soluții astăzi
Forum Activitate pccmapn

Activitate pccmapn

Anumiti militari din MApN nu vor sa inteleaga acest lucru si te exploateaza intelectual si psihic. In cazul in care incerci sa te opui sistemului incep sa te sicaneze prin tot felul de metode, Sunt rasplatite alte persoane pentru munca ta, sau pe colegul de langa tine il activeaza si ti-l pune sef, sau te avertizeaza prin diferiti interpusi ca zbori de acolo, sau poate iti pica o caramida in cap, sau pun doi martori impotriva ta. Timp de 12 ani am servit aceasta tara si am inghitit toate aceste lucruri numai din patriotism. Am lasat multe lucruri bune in urma mea si sunt mandru de ce am realizat. Din pacate, nu pot sa fac aceste lucruri publice, dar vreau sa va spun ca m-am luptat cu orice persoana indiferent de grad, numai ca sa vad ca lucrurile functioneaza cum trebuie si intra pe fagasul lor normal. Datorita acestui fapt, mi-am facut foarte multi dusmani, dar m-am consolat cu ideea ca ceea ce fac, e bine pentru Romania. In concluzie, va rog, sa-mi spuneti, ce lege din aceasta tara ma apara impotriva exploatarii intelectuale care vine din partea anumitor cadre militare - adica, daca esti bun in domeniul IT, te incarca cu functii prin cumul cat se poate. MApN, de cand sunt eu in armata, nu a stiut sa-si pastreze IT-istii in sanul institutiei - de ce oare ???
Se numesc functii prin cumul - functii pe care ti le "pune in carca", fara sa te intrebe daca esti de acord sau nu. Din cauza ca am refuzat sa ma duc la un curs pentru o functie prin cumul de administrator de securitate la un alt angajator, am fost bagat in consiliul de disciplina al unitatii militare.
In MApN functiile de administrator de sistem si administrator de securitate din structura de securitate nu sunt functii prevazute in statul de plata. In concluzie nu se poate face contract de munca. Din punctul meu de vedere acest lucru este o anomalie. Deasemenea, in MApN nu este normata munca in domeniul IT - adica nu este nici-o diferenta (la bani) intre inginerul de sistem care administreaza 600 de calculatoare si 20 de servere si intre inginerul de sistem care administreaza 3 servere si 50 de calculatoare. In momentul in care pun astfel de intrebari, mi se da dreptate si mi se spune ca nu au ce sa faca - in concluzie, execut ordinele fara sa am drept de a comenta ceva.
Buna ziua!
Sunt personal contractual civil angajat la o unitate militara pe functia de inginer de sistem. Este legal sa mi se dea 5 functii prin cumul (fara sa fie platite) la alta unitate militara (adica alt angajator) ? Intreband conducerea, acestia au raspuns ca nu au personal de specialitate si ca nu au pe cine sa puna. In concluzie, se profita de pregatirea pe care o are profesonalul contractual civil in domeniul IT si il incarca cu cat mai multe functii prin cumul din structura de securitate. Va rog, sa-mi spuneti care este cadrul legal prin care pot refuza aceste functii prin cumul de la alt angajator (alta unitate militara).