avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Activitate stahlker

Activitate stahlker

buna seara!
in anul 2011, am avut un accident rutier si am fost condamnat definitiv in anul 2013 (deci am avut calitatea de inculpat).
intrebarea mea este, pot merge la judecatorie sa-mi studiez dosarul? si daca da, ce ar trebui mai exact sa fac?
multumesc!
Multumesc pentru raspuns, domnule ing. Ioan Ciobanu.
nimeni nu ma poate lamuri?
Conducerea pe drumurile publice a unui tractor agricol sau forestier neînmatriculat/neînregistrat sau de către o persoană care nu posedă permis de conducere nu este infracțiune, deoarece un tractor nu este asimilat autovehiculului, a decis miercuri un complet pentru dezlegarea unor chestiuni de drept de la Înalta Curte de Casație și Justiție."

Instanța supremă a fost sesizată de Curtea de Apel Timișoara pentru dezlegarea unei chestiuni de drept, într-un dosar în care un bărbat a fost achitat de Judecătoria Deta pentru săvârșirea infracțiunilor de punere în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prevăzute de art 334 alin.1 și art.335 alin.1 din Codul penal, scrie Agerpres.

Asta inseamna ca nu e infractiune conform ICCJ, nu? Am angajat un avocat, dar nu ma lamureste deloc... de aceea am decis sa va intreb aici pe dumneavoastra.
Buna ziua, pe data 5 decembrie 2018 am fost oprit de politia locala a unei localitati si mi sa intocmit un dosar penal pe conducere vehicul neinmatriculat (un utilaj agricol, tractor)... imi puteti spune va rog la ce sa ma astept? Mi se va anula permisul de conducere? Va multumesc si astept sa vedem ce se va intampla, o sa va tin la curent cu situatia mea.