avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Activitate Raluk94

Activitate Raluk94

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


raluk0207 a scris:

Impozitul este datorat de moștenitorii acceptanti.
Frații dvs au pretenții la apartament?
Dacă nu, sa dea declarații de renunțare la succesiune.
Apoi, dacă dvs locuiți deja acolo, de ce nu va clarificați situația? Dacă frații nu sunt de acord cu dezbaterea succesiunii, deschideți acțiune în instanță.


Au pretentii, dar nu face niciunul nimic fiindca ei au deja apartamentul lor. Eu fiind singura care nu am si stau acolo, ei asteapta ca unul din noi sa facem succesiunea si ulterior cand se vinde ei sa vina la partaj.
Nu ar trebui sa plateasca si ei impozitul si cheltuielile succesiunii?
Buna! Suntem 4 frati si parintii au decedat , dar nu s a facut partaj ( succesiunea) si eu stau in acest apartament cu 3 camere singura.. Cine trebuie sa plateasca impozitul? Eu sau toti fratii?
Fratii mei nu vor sa facem succesiunea, ca sa impartim cheltuiele, ci doar cea care vinde casa sa faca succesiunea..
Multumesc!
Buna!
Cine ma ajuta sa imi spuna ce inseamna aceasta solutie dintr un proces?
“Solutia pe scurt: În baza art. 68 alin. 5 Cod procedură penală, raportat la art. 64 alin. 1 lit. f) Cod procedură penală, şi art. 6 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului admite cererea de abţinere formulată de domnul judecător Păduraru Alexandru-Cătălin. Constată incompatibilitatea domnului judecător Păduraru Alexandru-Cătălin, titular al completului de judecată CP 25 de a soluţiona cauza ce formează obiectul dosarului penal nr. 2774/180/2020. În baza art. 68 alin 6 Cod procedură penală, men?ine măsurile dispuse de domnul judecător până la acest moment. Fără cale de atac, potrivit art. 68 alin. 7 Cod procedură penală. Pronunţată în şedinţă camerei de consiliu, azi data de 02.09.2022.
Document: Încheiere – abţinere 02.09.2022”
Multumesc!
Buna! Eu lucrez de 3 ani si ceva in firma si vreau sa imi incetez contractul de munca, la zi, dar cu acordul partilor. Ideea e ca sefa mea nu vrea sa aprobe aceasta incetare, vrea sa ma tina in preaviz. Daca nu accept si nu ma duc la munca ce se întâmplă? Am înțeles ca m ar putea da in judecata, dar ma indoiesc ca o firma atat de mare s-ar complica cu judecata. Ce ma sfătuiți?
Am inteles. Sper totusi sa nu se ajunga sa ma judec cu propria mea mama. Va multumesc pentru răspunsuri.
Cristina Hortensia CIUREA a scris:

In esenta,
- mama dvs. v-a mandatat sa vindeti un apartament proprietatea ei;
- scopul vanzarii a fost acela ca din banii obtinuti din vanzare acestui apartament, dvs. sa va cumparati un alt apartament;
- in prezent, mama va solicita restituirea acestor bani, nemairecunoscand faptul ca, v-a dat aceti bani cu titlu gratuit (donatie) si nu cu titlu oneros, ceea ce ar fi implicat obligatia de restituire din partea dvs;

Ce aveti de facut in eventualitatea unui proces, este sa dovediti ca acesti bani v-au fost dati cu titlu de donatie, fara intentia de a va solicita restituirea lor.
In ceea ce il priveste pe fratele dvs., acesta nu va poate da in judecata decat dupa decesul mamai, intrucat prin lege este indreptatit la rezerva succesorala.





Ma gandesc ca poate mama ma da in judecata fiindca banii au fost depusi in contul meu, de mandatar, cum scrie si pe contractul de vanzare-cumparare . Ea poate spune acum ca nu i-am dat banii si are pretentia sa ii dau. Ideea este ca eu am dovezi prin conversatiile cu ea , cand imi spunea sa imi cumpar eu alt apartament si ba din contra, mi-a mai si dat o diferenta ca sa imi iau unul mai mare. Acum, nefiind in relatii prea bune, vrea sa imi faca rau. De aceea ma gandesc, daca ar avea cum sa imi faca ceva.
Bun, dar daca pe contractul de vanzare cumparare scrie ca eu , in calitate de mandatar vanzator am luat suma respectiva de bani, in contul meu ? Au trecut 2 ani totusi de atunci , de ce nu ar fi facut ceva de atunci si tocmai acum cand nu suntem in relatii foarte bune? Nu prea ar fi relevant ce o sa spuna, in fata legii .Practic, ea mi-a dat dreptul sa vand si tot ea mi-a spus sa imi cumpar alt apartament, ba chiar mi-a mai dat si inca o diferenta de bani .
A facut multe belele , iar mama a luat decizia ca sa vanda apartamentul .
Am vandut apartamentul de aproape 2 ani, insa eu am dovezi in care imi spunea ca imi iau eu banii si din contra imi mai da si ea o diferenta. Plus ca, pe contractul de vanzare cumparare scrie ca eu, in calitate de mandatara am primit suma de..in contul deschis pe numele meu..

gi-jane2 a scris:

Dvs ati fost imputernicita sa ii vindeti casa, insa banii sunt ai mamei, nu exita acte ca ar fi vrut sa va doneze suma, asa ca ii datorati mamei banii obtinuti. De cat timo stie ca ati vandut, acum cat timp ati vandut ?

Mie imi este frica ca nu cumva si mama sa faca ceva acum , nu stiu , sa poata sa imi ia casa . Suntem in niste contradictii si ii pare rau ca mi-a oferit un apartament si vor sa imi faca rau ..De aceea, doresc sa stiu daca se mai poate face ceva acum, odata ce apartamentul este vandut prin procura si eu mi-am cumparat altul pe numele meu.