avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Activitate Amalia78

Activitate Amalia78

Răspuns la discuția doua contracte de munca
va multumesc
Răspuns la discuția doua contracte de munca
Am inteles , va multumesc . Deci nu e in neregula daca are doua contracte de munca , unul cu 8h/zi si celalalt cu 2 h/zi.
Buna ziua. la firma la care lucrez am angajat un inginer automatist cu norma intreaga,perioada nedeterminata.Mai poate fi angajata aceasta persoana si la o alta firma din alta localitate? adica distanta intre cele doua localitati este de 650 de km...
Sunt mai multi colegi care vor sa se duca maine la itm dar aici la CL.Deci pentru obligarea la demisie sa inteleg ca au sanse sa castige,fiind mai multi.
Multumesc pentru ajutor.
buna seara! sotul meu este agent de paza la o firma cu sediul social in Bucuresti ,avand si punct de lucru la CL.
Vineri dimineata , pe data de 03.12.2010,fiind singur in post a fost agresat fizic si verbal de catre seful lui coordonator, acesta avand un comportament foarte urat fata si de ceilalti colegi ai sotului.
In timpul cand acesta ii adresa diverse injurii sotul meu a apelat 112 chemand politia dar de la capatul celalalt i s-a raspuns ca nefiind victime nu se pot prezenta.Seful s-a infuriat si mai rau si i-a bagat mana in gat , impingandu-l in geam si spargandu-l.Geamul nici in ziua de azi nu a fost schimbat.I s-a spus ca nu mai are ce cauta la servici, ca e dat afara ( avand 2 abateri in 5 ani de zile).
Sotul s-a dus in mod normal la servici , tura urmatoare fiind in data de 05.12.2010.Iarasi a fost agresat(fara semne vizibile) , de data asta si de un agent de interventie.I s-a spus sa nu mai stea ca ei innebunesc numai cand il vad .
Sotul si-a scris demisia cu art.79 specificand ca nu-si mai poate indeplini atributiile de serviciu din cauza agresiunilor fizice si verbale ale sefului coordonator _numele acestuia.L-a pus sa-i semneze un exemplar acesta necitind demisia, ca altfel il agresa din nou.
S-au facut plangeri la politie , doua , una vineri si alta luni .
are certificat medico-legal pentru semnele care i-au fost lasate pe brate,fara a necesita ingrijiri medicale.Ce sanse sunt in acest caz ?Martorului de duminica,colegul lui, ii este frica se dea declaratie., sa nu fie dat afara.

Alta problema ar mai fi urmatoarea: sunt colegi si fosti colegi care vor sa faca sesizare , probabil la itm , ca au fost obligati sa-si dea demisiile.Unul dintre ei chiar are o inregistrare pe telefon de 10 min ., seful cerandu-i sa-si dea demisia ca asa vrea el.
Colegii fiind singuri in post le-a fost frica si au scris.
Chiar nu exista o posibilitate sa i se vina de hac acestui individ care face legea dupa placul lui??
Va rugam frumos sa ne sfatuiti deoarece suntem in imposibilitatea de a angaja un avocat.
Va multumim frumos!
a depus a doua plangere la politie ieri, 06.12.2010.maine va merge sa-si scoata certificat medico-legal pentru semnele care i-au fost lasate pe maini.tot maine a fost chemat la politie la o asa-zisa convocare la care vor fi prezenti si cei doi "inculpati" care l-au agresat duminica dimineata.problema este ca , martorul , colegul lui nu vrea sa dea declaratie pentru ca are o situatie financiara precara si ii este frica sa nu fie dat afara.Posibil ca maine sa se ceara o eventuala impacare dar cum sa procedam deoarece nu vrem sa-i lasam nepedepsiti , mai ales pe seful coordonator care l-a agresat vineri dimineata.Obliga agentii sa-si scrie singuri demisiile.Cum e posibil asa ceva? Unul dintre ei are chiar si o inregistrare pe telefon.Va rog mult , asteptam sfaturi.
Multumim!
Buna dimineata.sotul meu s-a prezentat in aceasta dimineata la serviciu si a fost din nou agresat fizic si verbal .ce sa faca ? nu mai poate lucra in aceste conditii.
va depune iarasi plangere la politie , de data asta a avut martor pe colegul lui dar acestuia ii este cam frica sa dea declaratii.
va rog din suflet , ce trebuie facut in acest caz?
poate sa se duca in continuare la servici atata timp cat nu are nici o hartie precum ca este dat afara?oricum vrea sa-si dea demisia dar cum e mai bine cu art.79 sau cu 55 b ?daca isi da demisia cu art.79 poate fara preaviz,sa specifice ca nu mai poate lucra fiind agresat fizic si verbal?
Va multumesc.deja a facut plangere la politie.
si culmea, de dimineata a sunat sa vina politia si i s-a spus ca daca nu sunt victime nu vin.Legile din Romania lasa de dorit.
Buna dimineata.Sotul meu a fost agresat fizic si verbal de catre seful coordonator dar problema este ca nu are martori deoarece lucreaza la paza si era singur in postul respectiv . Ce se poate face in acest caz?mentionez ca sotul a sunat la politie dar politia nu a venit bineinteles.Sotul nu a vrut sa paraseasca postul , asa cum ii ceruse seful , spunandu-i ca isi asteapta schimbul si nu pleaca acasa doar pentru ca asa vrea el.