avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Activitate dana m. (bv)

Activitate dana m. (bv)

Buna ziua,
Imi puteti spune cum sa intocmesc (formulez) o cerere de suplimentare a masei succesorale pentru obtinerea unei sume de bani dintr-un cont bancar descoperit ulterior dezbaterii masei succesorale ?
Va multumesc.
Răspuns la discuția Mostenire
Buna seara,
Asa cum am mentionat mai sus eu am facut succesiunea dupa mama caci dupa tatal vitreg nu aveam ce succesiune sa dezbat. Astfel eu doresc doar sa fiu despagubita financiar conform succesiunii dezbatute pentru partea mea de la mama. Aflandu-ma in aceasta situatie trebuie sa mai merg iar la Notar sau contactez un avocat si merg direct in instanta ?
Va multumesc.
Discuție Mostenire
Buna ziua,
Ma numesc Doina si fac parte dintr-o familie cu doua fete ( fiind surori doar dupa mama ) iar in urma decesului mamei si a dezbaterii succesorale, mi-a revenit un procent din apartamentul parintilor. Mentionez ca dupa decesul tatalui meu vitreg, sora mea nu a facut succesiunea dupa tatal ei. In urma cu un an a decedat si sora mea, ramanand in apartamentul parintilor unicul nepot al surorii mele. Nici acest nepot nu a facut succesiunea care trebuia facuta de sora mea.I-am explicat ca imi vreau partea din apartamentul parintilor iar el nu vrea sa faca nimic in acest sens.
Intrebarea mea este: ce trebuie sa fac pentru a dobindii ceea ce imi revine legal in urma dezbateri succesorale doar dupa mama ?
Va multumesc.
Buna seara,
Spuneti-mi va rog, de ce mai trebuie sa dezbat succesiunea dupa decesul matusii, daca testamentul notarial nu poate fi ,,atacat" de celelalte rude ? Testamentul in sine, nu tine loc de certificat de mostenitor (de legatar) ?
Va multumesc.
Buna ziua,
Am recitit testamentul notarial si NU este mentionat in act, ca se afla in deplinitatea facultatilor mintale si nici prevederile art.30 din legea 17/2000.Se mentioneaza: ,, In lipsa mostenitorilor rezervatari, testez nepotului meu de sora, intraga mea avere mobila si imobila ce mi se va gasi la moarte in patrimoniu. Iau aceasta masura de ultima vointa, intrucat legatarul meu, imi acorda consideratia cuvenita, ma ingrieste si intretine corespunzator standardului meu de viata, iar la decesul meu, ma va inmormanta pe propria sa cheltuiala potrivit traditiilor locale. Declar ca nu am alte dispozitii testamentare olografe sau in forma autentica in vigoare. Subsemnata testatoare F.M. declar ca prezentul testament a fost dictat de subsemnata, notarului public instrumentator, iar dispozitiile cuprinse in aceasta reprezinta ultima mea vointa pentru cauza de moarte ". Pe verso testamentului este mentionat doar art. 12 lit. b din legea 36/1995, republicata cu modificarile ulterioare.
Intrebarea mea este : avand aceste inscrisuri in testament, mai trebuie sa fac ceva suplimentar ca actul sa nu fie atacabil in instanta de eventualele rude ?
Va multumesc.
Buna ziua.
Am o mătușa (sora mamei) pe care o ingrijesc iar aceasta mi-a facut un testament notarial pe locuinta ei si sa o dobindesc dupa decesul ei.Matusii mele nu ii mai traiesc parintii, soțul si nici unicul copil care nu a avut nici el copii.Mentionez ca mătușa mea mai are frați și surori iar aceștia au si ei copii. Intrebarea este : pentru a dobândi apartamentul ei este suficient testamentul notarial facut sau trebuie sa-mi faca donatie,contract de întreținere ori contract de vanzare-cumpărare astfel încât să nu pot fi atacat în instanță ?
Va multumesc.