avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Activitate Hapciu1

Activitate Hapciu1

Răspuns la discuția Contract donatie
Multumesc pt raspuns

avocat a scris:

eu zic sa lasati lucrurile asa.Nu vad ce l ar determina pe fratele dv.sa atace donatia.Si cred ca ati pastrat din chitantele sau dovezile prin care ati trimis bani pe numele fratelui.

Multumesc mult de raspuns!

Avocat Cristina CIUREA a scris:

Buna ziua,

Bunurile dobandite de soti inainte de casatorie sunt bunuri proprii.

Daca doriti ca bunurile dobandite inainte de casatorie sa devina bunuri comune, trebuie sa incheiati o conventie matrimoniala prin care sa adoptati regimul matrimonial al comunitatii conventionale de bunuri, in baza art. 367 din Codul Civil.

Articolul 376 din Codul civil :

“În cazul în care se adoptă comunitatea convenţională, convenţia matrimonială se poate referi la unul sau mai multe dintre următoarele aspecte:
a) includerea în comunitate, în tot ori în parte, a bunurilor dobândite sau a datoriilor proprii născute înainte ori după încheierea căsătoriei, cu excepţia bunurilor prevăzute la
art. 340 lit. b) şi


Multumesc de raspuns!

Ionut.ion a scris:

Buna ziua,
Doar daca le donati dvs...
Bunurile dobandite inainte de casatorie sunt bunuri proprii.

Buna ziua. Bunurile obtinute inainte de casatorie, vor deveni bun comun dupa casatorie?
Exista vreo lege care stipuleaza aceste lucruri? Multumesc
Buna ziua. Am lucrat in strainatate cativa ani, timp in care am trimis fratelui meu banii castigati de mine pt a i investi. Astfel el a cumparat 1 garsoniera pe numele lui, cu banii mei, iar dupa ce m am reintors in tara mi a trecut o pe numele meu printr un act de donatie. Din cate am citit despre actele de donatie, acestea pot fi atacate in instanta. Intrebarea mea e: ce solutie exista in cazul acesta pentru a fi sigura ca nu imi va lua proprietatea? Sa ii donez fratelui garsoniera si apoi sa mi o vanda mie? Exista vreo suma minima (simbolica) pt un astfel de contract de vanzare cumparare?
Buna dimineata

Am doi copii minori, custodie comuna, domiciliul la tata fiindca eram plecata din tara. Acum am revenit si copiii locuiesc in mod egal la mine si la tatal lor. In aceste conditii se poate face un contract prin care tatal sa renunte la pensia alimentara? Multumesc
Suntem divortati de 5 ani, copiii au avut stabilit domiciliul la tata, deoarece in mom divortului eu lucram in strainatate, si eu am fost obligata sa ii platesc tatlui pensie alimentara. In realitate eu am platit tot ce a tinut de copii(haine, scoala, tabere, etc). Acum am revenit in tara, nu am inca job, insa fiul cel mare(14 ani-cu buletinul pe apart meu) s a mutat la mine de cand am venit acasa , si vrea sa aiba domiciliul la mine. Cel mic sta o sapt la mine si una la tatal lui. Eu vreau sa cer domiciliul ambilor copii sa se stabileasca la mine. Intrebarea: ce trebuie sa cer ca tatal lor sa contribuie in mod egal cu mine la toate chelt legate de copii(meditatii, chelt legate de scoala, haine, etc)?