avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1486 soluții astăzi
Forum Activitate infinet

Activitate infinet

Răspuns la discuția donatie...frauda sau legalitate
in sfarsit ne apropiem de raspunsul cautat. sincer, nici in dreptul civil nu cred ca un judecator da sentinte doar pe baza unor probe administrate care duc la concluzia ca X a facut o fapta "imorala" sau iesita din limitele bunului simt, cum spunea cineva... vred ca judecatorul da sentinta pe baza LEGII si ARTICOLULUI cutare; ca daca nu e prevazut nicaieri, oricat de nesimtita ar fi fost fapta...pa. multumesc mult pentru raspunsuri.
Răspuns la discuția donatie...frauda sau legalitate
domnilor...cei care ati raspuns, chiar sunteti juristi sau avocati? dumneavoastra nu pricepeti un lucru: nici-un judecator din lumea asta nu inventeaza legi dupa care judeca. de exemplu, in penal scrie clar: "infractiunea este fapta[...] si prevazuta de legea penala". deci degeaba faci ceva "rau" care nu e "scris" nicaieri in legea penala, ca nu te poate condamna nimeni. la fel si in civil: vroiam doar sa stiu daca scrie undeva acel lucru, si anume daca "CONTRACTELE INCHEIATE IN SCOPUL FRAUDARII LEGII SUNT NULE". atat vreau sa stiu. restul e simplu. nu risca nimeni, nici vanzatorul si nici cumparatorul. nici o lege nu ma impiedica sa donez ceva si donatarul sa vanda acel ceva. cred ca nu ati inteles intrebarea sau nu va pricepeti deloc (fie-mi iertata remarca).
Răspuns la discuția donatie...frauda sau legalitate
Da, am inteles ca e riscant. "Prietenii" sunt din familie, mama, tata, frati, bunici...deci nu risc nimic. Intrebarea e: exista vreo lege care sa prevada expres: CONTRACTELE INCHEIATE IN SCOPUL FRAUDARII LEGII SUNT NULE? scrie asta undeva?
Răspuns la discuția donatie...frauda sau legalitate
scrie in vreun act normativ "Contractele incheiate in scopul fraudarii legii sunt lovite de nulitate absoluta"?
buna ziua. puteti sa-mi spuneti in ce conditii poate fi considerat un contract de donatie ca fiind nul? daca se demonstreaza ca e "deghizat" se poate anula si care ar fi consecintele? mai concret: dupa noile modificari ale codului fiscal (Legea 571/2003, OUg 106/2007), persoanele fizice platesc TVA la vanzarea proprietatilor imobiliare, daca aceste vanzari sunt repetate si depasesc un anumit prag anual. daca detin n imobile si le donez unor prieteni pentru a ocoli plata TVA-ului (ei le vand mai departe si eu incasez sumele), pot fi tras la raspundere fiscala mai tarziu, sau poate chiar penala? multumesc anticipat.